DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

Planurile Sarawak Timber, la 50 de ani de activitate: „Sectorul lemnului nu va fi niciodată pe muchie!”

Recomandate

La împlinirea a 50 de ani de la înființare, Sarawak Timber Industry Development Corporation (STIDC) din Malaiezia și-a lansat noua viziune: de a promova sustenabilitatea în industria lemnului.

Președintele Datuk Hashim Bojet a declarat că „STIDC dorește să vadă că industria lemnului va continua și va rămâne puternică și în viitor. Pentru noi, cei din STIDC, industria lemnului nu va fi niciodată o industrie aflată pe muchie de cuțit”, a spus el în timpul unei ședințe festive, conform nst.com.

El a mai adăugat că planul pe termen lung al STIDC se aliniază Strategiei Post-Covid asumată de guvernul statului Sarawak, care are în vedere venituri de 8 miliarde RM (ringgit malaiezian) până în 2030. Hashim a spus că acest lucru ar putea fi realizat concentrându-se pe pădurile plantate ca sursă principală pentru industrie, cu scopul de a crea un milion de hectare de astfel de plantații în Sarawak.

„Acum avem aproximativ 560.000 de hectare care au fost plantate și care pot fi recoltate în următorii 7 sau 12 ani. Acest lucru ar putea reduce presiunea de a trebui să recoltăm din pădurile noastre naturale”, a spus el.

În plus, el a anunțat că STIDC dezvoltă în prezent mai multe proiecte privind produsele  finite din lemn, pentru a încuraja investitorii din industrie să se implice mai mult în activități de valorificare superioară mai degrabă decât să rămână exclusiv în activități de prelucrare primară.

El a spus că studiază succesul unor țări precum Australia și alte câteva din Europa, care au produse finite.

Pe lângă lemn, STIDC dezvoltă industria bazată pe bambus prin colaborarea cu mai multe universități, precum și cu instituții de cercetare și dezvoltare. Hashim a spus că până în prezent au colaborat cu compania chineză Brook and Breeze din Shanghai pentru a produce biciclete cu cadru din bambus.

El a adăugat că, în conformitate cu agenda ecologică globală, STIDC va depune eforturi pentru introducerea inițiativelor de economie circulară, pentru a ghida oamenii din industria lemnului să își utilizeze la maximum resursele, inclusiv deșeurile de lemn.

Malaiezia este un jucător important pe piața globală a lemnului, grație exportului de lemn exotic.

STIDC a fost înființată în 1973 și are rolul de a controla și coordona standardele și practicile în producția și comerțul cu lemn din stat.

De asemenea, recomandă guvernului metodele, măsurile și politicile care pot aduce progresul industriei. Încurajează utilizarea eficientă a lemnului, cu accent pe produse finite. Promovează și sprijină dezvoltarea industriei lemnului și a angajaților din producția și comercializarea produselor din lemn.

Sursa: nst.com.my

Foto: swktimber.com


Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi