DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.6 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Premieră în sudul SUA: Conferință internațională dedicată CLT

Recomandate

Auburn University College of Forestry and Wildlife Sciences, în parteneriat cu alte colegii academice și oficialități locale, va găzdui prima conferință internațională dedicată lemnului stratificat încrucișat (CLT) din sudul Statelor Unite. Conferința va avea loc între 27 și 29 aprilie, la Centrul de Conferințe Dixon.

Evenimentul de trei zile intitulat „Viitorul durabil al CLT în Sud: Crește. Proiectează. Construiește” va prezenta experți renumiți în silvicultură, științe ale construcțiilor, inginerie, arhitectură și design, care vor împărtăși cele mai recente cercetări, tendințe și dezvoltări CLT.

CLT este un panou din lemn prefabricat realizat din lemn stivuit și lipit transversal pentru a crea straturi presate. Această inginerie unică conferă panoului o rezistență excepțională și o protecție puternică la foc, rămânând în același timp mai ușor și creând mai puține deșeuri în timpul instalării decât alternativele convenționale, cum ar fi betonul și oțelul.

Este considerat un material sustenabil care este sigur și rentabil pentru construcțiile comerciale, oferind în același timp simplitate structurală și versatilitate de proiectare.

Datorită rezistenței sale structurale relative, aspectului, capacității de a sechestra carbonul și a numeroaselor alte beneficii, utilizarea în creștere a CLT în Sud aduce beneficii dezvoltatorilor, antreprenorilor, arhitecților, inginerilor, forestierilor și proprietarilor de terenuri.

Sesiunile plenare și concomitente vor explora diverse subiecte, inclusiv implicațiile actuale și viitoare pentru managementul pădurilor, sectorul produselor din lemn, piețele de masă și economia lemnului. Prezentatorii vor discuta, de asemenea, despre importanța materialelor și produselor din lemn certificate, durabile în industria construcțiilor ecologice și despre proiectarea structurală, construcția, performanța și funcționarea clădirilor CLT.

Conferința va prezenta experți de la Auburn, Clemson University, Universitatea din Miami, Mississippi State University, Sustainable Forestry Initiative sau SFI, Consortium for Research on Renewable Industrial Materials sau CORRIM, WoodWorks Wood Products Council, TimberLab Inc., SmartLam America de Nord, Cooper Carry Architects și RDH Building Science.

„Aceasta este o oportunitate uimitoare pentru o varietate de părți interesate de a se reuni pentru a relaționa, a învăța și a împărtăși cele mai recente progrese din industria CLT și a produselor din lemn durabile”, a declarat organizatorul conferinței, Adam Maggard, profesor asistent și specialist în cadrul Colegiului din Științe silvice și faună sălbatică din Alabama. „Această sinergie face din această conferință un eveniment de prim rang cu adevărat unic.”

Printre vorbitorii principali se numără Jeff Peters, director regional al WoodWorks din Alabama, Florida și Louisiana. Peters, al cărui rol este de a oferi educație și suport tehnic gratuit pentru a ajuta echipele de proiect să realizeze clădiri de succes din lemn, vede un interes extraordinar față de CLT, pentru durabilitatea și performanța sa.

„Această conferință reflectă minunata confluență a cererii în creștere și a efortului semnificativ din partea proprietarilor de terenuri și a producătorilor de a aduce pe piață produse inovatoare din lemn”, a spus Peters. „Este, de asemenea, deosebit de oportun, având în vedere opțiunile de lemn disponibile acum pentru designerii din Birmingham. Este o oportunitate excelentă pentru profesioniștii în design de a afla mai multe despre CLT și de a auzi o varietate de perspective.”

Două sesiuni simultane se vor concentra pe silvicultură, producție, piețe și arhitectură, construcții de clădiri și inginerie. Ambele sesiuni vor include, de asemenea, prezentări despre sustenabilitate legate de tema fiecărei sesiuni.

„Am conceput sesiunile simultane pentru a răspunde nevoilor unice ale mai multor audiențe, inclusiv proiectanți, constructori, antreprenori, mediul academic, proprietari de terenuri, producători și furnizori”, a spus Maggard.

În plus, participanții pot alege dintre unul dintre cele două tururi care prezintă producția și construcția CLT în Alabama. Primul tur va vizita uzina de producție SmartLam North America CLT din Dothan, prima de acest fel din regiune. La această facilitate, participanții vor afla cum CLT este proiectat și prefabricat conform specificațiilor și cerințelor exacte ale unui proiect de construcție.

Participanții care aleg al doilea tur vor vizita Laboratorul de inginerie structurală avansată de 41.500 de metri pătrați de la Auburn, recent finalizat, pentru a afla despre cercetarea de testare structurală CLT.

După laborator, turul va continua către Piața Hey Day situată la Centrul de Științe Culinare Tony și Libba Rane de la Universitatea Auburn. Clădirea de 9.000 de metri pătrați găzduiește o sală de mese și un centru de afaceri și a fost construită folosind CLT.

Pe lângă diferitele proiecte de construcție CLT în curs de desfășurare la Auburn, Colegiul de Științe Silvice și Faună Sălbatică lucrează în mod activ pentru a crește gradul de conștientizare a numeroaselor beneficii ale CLT și pentru a promova utilizarea acestuia pentru construcții în Alabama și nu numai.

Sursa: sfws.auburn.edu

Foto: archdaily.com, dezeen.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi