Prețul lemnului s-a prăbușit în Canada. Se așteaptă și ieftinirea caselor

0
1231

Prețul la metrul cub de cherestea a scăzut cu peste 60% în Canada, veste bună pentru constructorii de case, nu și pentru cei care vând lemn.

După ce s-au triplat din 2020, prețurile la cherestea erau marți mai mici cu peste 60%, anunță portalul globalwood.org.

Contractele de vânzare de cherestea s-au încheiat la 640 USD pe mbf (thousand board-feet), față de 1.686 USD per mbf în mai 2021.

Scumpirea lemnului din ultimii doi ani a contribuit la creșterea costurilor de construcție cu zeci de mii de dolari. Acum, că sunt în scădere, toată lumea așteaptă reducerea costurilor constructorilor cu aceleași sume.

Prețurile la cherestea au exercitat o presiune serioasă asupra costurilor de construcție și de renovare a caselor. De la încadrarea unei case până la construirea unei punți, costul influențează direct ridicarea unei locuințe. Comparativ cu începutul acestui an, prețul lemnului pentru construirea unei case unifamiliale ar trebui să scadă cu aproximativ 19.000 USD. Există o singură problemă – probabil că nu se va vedea această reducere până la sfârșitul verii.

Când prețurile la cherestea au crescut, mulți furnizori au început să reducă stocurile. Acest lucru a ajutat la prevenirea blocajelor. Când prețurile păreau că nu vor scădea niciodată, unii antreprenori, cum ar fi constructorii de case, au început să facă pre-comenzi, ca o acoperire împotriva creșterii costurilor. Inițial, acest lucru a fost în favoarea lor, ajutând la creșterea profiturilor. Acum tendința ar trebui să funcționeze în direcția opusă: trebuie să vândă ieftin un lemn cumpărat scump.

Sursa: globalwood.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.