Primăria Brăila și-a cumpărat aparat de scanat arbori

0
355

Primăria Brăila a achiziţionat un aparat performant de scanare a sănătăţii arborilor, pentru a putea identifica prin această metodă copacii putrezi în interior, care trebuie tăiaţi, investiţia fiind în valoare de 120.000 lei.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a invitat presa în Parcul Monument din municipiul Brăila, la o demonstraţie privind performanţele acestui aparat, fiind scanată circumferinţa unui arbore de 3.400 mm, care s-a dovedit că are trunchiul sănătos doar în procent de 30%.

„Este unul dintre cele mai inovative aparate de scanare a stării de sănătate a arborilor din România şi suntem a patra primărie care a cumpărat aşa ceva. Sunt situaţii în care unii cetăţeni acuză Seroplant că taie pomii şi li se ia oxigenul, dar există şi foarte multe alte situaţii în care, în urma unor furtuni, pomi aparent sănătoşi cad peste maşini şi, Doamne fereşte, fac anumite pagube. Acum, cu acest aparat, putem să verificăm la fiecare sesizare starea reală de sănătate a arborilor”, a declarat Dragomir.

Sursa: Administrație.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.