DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

4 C
București
2.9 C
Sibiu
3.3 C
Suceava
4.6 C
Covasna
3.5 C
Piatra Neamț
1.8 C
Braşov
4.4 C
Bistrița
4.9 C
Râmnicu Vâlcea
luni, decembrie 2, 2024

Satul „Albastru și origini”: micul Maramureș de la poalele Coziei

Recomandate

Patru case și un hambar din lemn din Maramureș au fost „luate pe sus” și aduse tocmai în Vâlcea, la poalele Coziei, pentru a forma un loc special pentru evenimente, izolat de lume și cu o priveliște de vis. Este proiectul soților Ana-Maria și Leonid Duduleanu, profesioniști în marketing, care și-au dedicat ultimii ani acestui vis frumos, de a expune originile românești sub cel mai frumos cer albastru.

„Este o afacere de familie, de care ne ocupăm eu și soțul meu. Avem patru case care formează, cum ne place nouă să spunem, un sat de vacanță. A durat patru ani să punem pe roate acest proiect, a durat mult până am găsit locul. Căutam ceva liniștit, izolat, dar totodată cu utilități. A fost importantă priveliștea, trebuia să fie „Wow”. Pentru că degeaba te pricepi la marketing dacă nu ai un produs bun… ”, a declarat, pentru forestmania.ro, Ana-Maria Duduleanu.

Casele au fost cumpărate din Maramureș și aduse la Berislăvești cu tot cu meșterii care le-au instalat și au lucrat apoi la restaurare. „Am schimbat multe. Casele erau vechi, a trebuit să refacem acoperișuri. Lemnul e de 150 de ani, la unele poate chiar mai vechi de atât. Se vede tăietura de bardă, deci au fost făcute pe vremea când nu era gater. Am pus lemn nou, pentru că nu am vrut să fie ceva 100 la sută tradițional. Adică am creat un loc eclectic, în care am îmbinat tradiționalul cu modernitatea”, spune Ana -Maria Duduleanu.

În casă sunt multe obiecte vechi, „vânate” de cei doi soți prin târguri și magazine de antichități.

Scopul pentru care a fost creat acest sat este să găzduiască evenimente, nu este un loc tipic de vacanță pentru turiști. Cei doi urmăresc să primească în casele maramureșene oameni uniți de pasiuni – de la yoga la arta culinară, literatură, artă – care să iubească și să respecte natura, tradițiile, tihna.

Satul „Albastru și origini” are și propria bucătăreasă, doamna Neli, care prepară atât mâncăruri tradiționale, cât și delicii din bucătăria fusion. Ingredientele sunt cumpărate din zonă, de la ferme locale, astfel încât soții Duduleanu contribuie la economia zonei. Bucătăria a fost instalată în hambarul adus tot din Maramureș.

Cele patru case au propriul nume: Casa Amurg, Casa Zori de zi, Casa Rădăcini și Casa Origini. Pentru fiecare există o anumită stare… Într-una poți bea un ceai și citi ceva, în alta ești invitat, de culori și sobrietate, la meditație. „Nu avem televizor, însă priveliștea către livadă vă dă o stare de mult mai bine”, ni se spune.

Prețurile se stabilesc în funcție de grup, de eveniment. În general sunt accesible, mai mici decât la pensiuni sau hoteluri, iar doamna Neli poate găti și pentru cei cu preferințe speciale.

„Cum în permanență se aud glasuri de păsări sau murmur de insecte, tare am vrea să rămână așa. Din acest motiv, nu organizăm petreceri mari și nici nu acceptăm gălăgie multă, ca să nu deranjăm natura vecină”, subliniază gazdele.

Dacă vreți să aruncați o privire, găsiți mai multe detalii AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi