DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
12.5 C
Covasna
12.5 C
Piatra Neamț
13.5 C
Braşov
12.6 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Campania de împăduriri e amânată la Buzău: solul e înghețat

Recomandate

Gerul dă peste cap planurile silvicultorilor buzoieni. Temperaturile negative înregistrate zile la rând fac ca, deocamdată, startul campaniei de împăduriri de primăvară să se amâne, arată sansanews.ro.

La nivel național, din 15 martie și până în 15 aprilie este marcată Luna Pădurii sau Luna Plantării Arborilor, o perioadă în care sunt organizate lucrări de împădurire sau acțiuni de ecologizare.  Astfel de acțiuni au fost programate și în Buzău.

„Am stabilit detaliile campaniei de împăduriri de primăvară dar și lista acțiunilor pe care le vom derula împreună cu mai multe școli din Buzău. Dar, vremea rece ne cam blochează. La temperaturi de minus 7 grade Celsius nu avem cum, pur și simplu nu putem planta, e solul înghețat. Avem planurile făcute, devizele, puieții, dar vom începe lucrările în funcție de vreme”, a declarat pentru șansanews.ro directorul Direcției Silvice Buzău, Constantin Moiseanu.

În lunile următoare, în pădurile din județul Buzău vor fi plantați puieți pe o suprafață totală de 16 ha. Anul acesta, cea mai mare suprafață ce va fi împădurită se va regăsi în nordul județului, la Gura Teghii.

„Împăduriri integrale pentru acest an avem programate pe 16 ha, dintre care Ocolul Silvic Cislău o să împădurească 1,5 ha, la fel și cel din Pârscov, în timp ce Ocolul Silvic Gura Teghii va planta puieți pe 12 ha. Totodată, Ocolul Silvic Vintilă Vodă va împăduri o suprafață de 1 ha. Perioada de împădurire depinde foarte mult de condițiile meteo. De exemplu,  la Ocolul Silvic Gura Teghii campania de prelungește până la jumătatea lunii mai deoarece este mult mai frig. La momentul actual, acolo este zăpadă și pământul este înghețat. Cred că o să încheiem cam la jumătatea lunii mai la Gura Teghii”, spune Ioan Alexandru, de la Biroul Împăduriri Direcția Silvică Buzău.

Pe lângă plantările propriu zise, Direcția Silvică va marca Luna Pădurii și prin diverse acțiuni de ecologizare la care vor fi ajutați de elevi buzoieni.

Sursa: sansanews.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi