Se apropie faza națională a concursului „Cel mai bun fasonator mecanic” din RNP

0
907

În această perioadă, Direcțiile Silvice din toată țara organizează etapele locale ale concursului „Cel mai bun fasonator mecanic”. Deja multe direcții și-au stabilit câștigătorii. Aceștia vor participa la faza națională.

De exemplu, de la Direcția Silvică Vâlcea va merge mai departe Popa Constantin, de la Ocolul Silvic Horezu. Sorinel Mănciu, reprezentantul Ocolului Silvic Pârscov, a câștigat etapa locală și va reprezenta Direcția Silvică Buzău la etapa națională a concursului. Iar Botârlă Vasile de la ocolul silvic Făget va reprezenta Direcția Silvică Timiș.

Faza națională va avea loc între 14 și 17 iunie la Piatra-Neamț și va fi organizată de Direcția Silvică Neamț. Locul de desfășurare este în zona turistică „Peste Vale” (ștrandul din Piatra-Neamț). Vor fi mai multe probe de concurs, printre care pregătirea motoferăstrăului, tăierea de precizie, cepuit.

„Îi așteptăm. Mesajul nostru este să fie cât mai pregătiți! Prima probă va fi de doborâtură de arbore pe picior și va avea loc desigur în pădure, pe raza ocolului silvic Vaduri. Vor fi 5 probe și ne așteptăm să vedem dexteritate și o competiție strânsă”, a declarat pentru forestmania.ro Viorel Timișescu, de la Direcția Silvică Neamț.

Concursul „Cel mai bun fasonator mecanic” este o tradiție în Romsilva, e organizat cu sprijinul Federației Sindicatelor Silva și susținut de sponsorii Husqvarna și Stihl. De altfel, cele două companii îi și recompensează pe câștigători cu echipamente.

Anul trecut, cel mai bun fasonator mecanic din cadrul Regiei Naționale Romsilva a fost desemnat Marius Buhușanu, de la Ocolul Silvic Vaduri din Neamț. Am scris despre el AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.