Poartă impresionantă, montată la intrarea în Bucovina

0
1030

Consiliul Județean Suceava instalează în aceste zile o poartă impresionantă la intrarea în județ dinspre Bistrița, mai exact la Pasul Tihuța. Instalarea va fi finalizată spre sfârșitul săptămânii.

Poarta a costat 214.000 lei, fără TVA, iar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, susține că aceasta îi va întâmpina pe turiști cu simboluri legate de „Ținutul Mănăstirilor”. Investiția a fost realizată în cadrul proiectului finanțat de Consiliul Județean „Hai în Bucovina!”, aceasta fiind cea de-a doua poartă bucovineană construită la intrările în județ, după cea de la Drăgușeni, pe DN 2.

Poarta atinge înălțimea de 7,40 metri, iar lemnul care îmbracă structura este de brad. Lungimea totală este de 25,9 metri.

„Este o poartă creată din structură metalică, dar acoperită cu lemn. De ce lemn? Din mai multe motive. Primul ar fi cel estetic. Al doilea este că poarta face parte dintr-un concept, este parte a strategiei turistice și cum zona noastră, a Bucovinei, este o zonă cu foarte multe păduri, lemnul este o resursă reprezentativă pentru noi”, a declarat pentru forestmania.ro arhitectul șef al Consiliului Județean Suceava.

Firma care a executat atât structura metalică, dar și partea de lemn este din Piatra-Neamț.

Pe partea de sus a porții sunt aplicate câteva elemente decorative – stema județului, o mănăstire, precum și simboluri tradiționale bucovinene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.