DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

-0.4 C
București
-4.8 C
Sibiu
-4.3 C
Suceava
-5.9 C
Covasna
-3.8 C
Piatra Neamț
-5.4 C
Braşov
-3.1 C
Bistrița
-0.7 C
Râmnicu Vâlcea
luni, decembrie 4, 2023

Se deschide o nouă fabrică de peleți în România, la Piatra-Neamț

Recomandate

Peste două săptămâni va fi pusă în funcțiune, la Piatra-Neamț, o fabrică modernă de produs peleți. Investiția a fost făcută de Ionuț Panțiru, care deține și firma Giovanni Construct (construcții modulare), dar și tot circuitul lemnului – de la exploatare, la prelucrare primară și producție de grinzi lamelare.

„În următoarele două săptămâni se fac probele, vin furnizori de utilaje din Italia , trebuie sa ajungă decojitorul pentru lemn gros. Cel de lemn subțire va ajunge în februarie, iar tocătorul, cu o capacitate foarte mare, în martie. Dar, până atunci, la fabrica de peleți facem probele în două săptămâni. Avem o capacitate de uscare de 4 tone/ oră, pachetizare la fel. Presa momentan este doar una de 2 tone, dar va fi adăugată încă una lângă ea, astfel încât va crește la 4/ tone pe oră.

Vrem să dezvoltăm piața de peleți în România și să schimbam mentalitatea de a mai folosi lemn de foc. Peleții sunt un combustibil eco. Iar calitatea va fi premium, pentru că avem cele mai performante utilaje de producție”, a declarat Ionuț Panțiru pentru forestmania.ro.

După instalarea utilajelor, va fi ridicată și hala, deasupra lor.

Despre grinzile lamelare pe care le produce am scris AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi