DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
6.5 C
Covasna
8.5 C
Piatra Neamț
8.5 C
Braşov
9.5 C
Bistrița
8.4 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

Kronospan Design Center, locul în care îți personalizezi casa

Recomandate

Liderul global în producția de plăci pe bază de lemn, Kronospan, a deschis luna trecută, în inima Capitalei, un showroom în care își etalează cele mai faine produse. Dar nu e orice showroom, ci unul în care, așa cum spune Oana Bodea, CEO Kronospan România, descoperim singurul trend care contează cu adevărat – stilul fiecăruia dintre noi.

Este al doilea Design Center al companiei Kronospan, după cel de la Sofia. Un spațiu mare, pe două nivele, multifuncțional, un hub în care își dau întâlnire creativitatea și producția și care a fost construit pornind de la o idee: inspirația.

Gazdele sunt specialiști în design și mobilier

De când s-a deschis, centrul a fost vizitat de sute de persoane. Distribuitori, arhitecți, designeri sau pur și simplu oameni care vor să își redecoreze casele sau birourile. În KDC au loc și evenimente dedicate celor din industrie și clienților. Pe 9 noiembrie vor avea încă un mare eveniment, la care vor veni peste 150 de arhitecți și designeri. Vor fi la locul potrivit.

O echipă de câteva persoane le stă la dispoziție celor care vin să vadă blaturile, plăcile și pardoselile.

Gazdele Kronsopan Design Center sunt oameni cu pregătire în arhitectură sau design de mobilier.

Știu să te sfătuiască dacă ești indecis și, important, îți pot oferi detalii despre materiale.

Interesant este că ai la dispoziție nenumărate opțiuni: poți vedea cum se potrivește un anumit parchet cu anumite blaturi, cu plăcile pentru dulapuri sau cu plăcile antistropi pentru bucătărie (adică înlocuitoarele faianței).

KDC oferă așa-numitul „mix and match”, iar cuvântul de ordine e personalizarea.

„Cei care vin aici constată că există decoruri la care nici nu s-au gândit. Pentru că da, există posibilitatea să placăm pereții, ca să dau un exemplu… Avem plăci cu grosime de 4 milimetri care se pot monta inclusiv pe faianța existentă. Plăcile Rocko Tiles sunt un compozit format din 70 la sută praf de marmură și 30 la sută polimer. Poți placa și mobilă. Decorurile Skin, iarăși, sunt foarte realiste”, ne explică Roxana Iacob, consultant al KDC.

E mai ușor când vezi „live” cum ar putea arăta casa ta. De exemplu, în baia de la Kronospan Design Center am văzut Rocko Tiles pus în operă.

„Iată ce frumos se schimbă fața unei băi atunci când, în loc să o lași simplă, cu o lavabilă albă sau cu faianță banală, ai aceste plăci! Sunt nu doar frumoase, ci și practice. Pentru că sunt mult mai ușor de întreținut. Se montează cu benzi dublu adezive, până se lipește adezivul nostru. Și la îmbinări se pune silicon la culoare. Există 4 culori de silicon în gama noastră. Se curăță mult mai ușor decât faianța, pentru că nu ai acele rosturi. Este și mai iginenic”.

Decoruri în funcție de personalitate

Roxana Iacob a lucrat în proiectare de mobilier o bună bucată de timp. Este și motivul pentru care poate povesti non-stop despre amenajări, parchet, uși. Iar aici, la Kronospan are ce povesti. Au și o colecție cu decoruri potrivite personalității cumpărătorului. Cum ar fi „adaptabilul”, „nomadul”, „optimistul” sau „pasionalul”.

„Oamenii vor mobilier și decoruri potrivite cu personalitatea lor. Sau vor să aibă acasă ceva care le-a plăcut într-o călătorie. Sau caută un ambient care să reflecte pasiunea lor pentru ceva anume. Vă dau un exemplu, sunt mulți bloggeri în diverse domenii – turism, artă culinară – care au nevoie să fie înconjurați de texturile potrivite. Și mai e ceva: încep să vină aici pentru că aici au cu cine să se consulte. Asta în timp ce testează N opțiuni de materiale. Este fascinant să combini și să rearanjezi piese de parchet, mobilier, blat, placă și să vezi cum se potrivesc”, ne mai spune Roxana.

Kronospan are în România două fabrici, la Brașov și Sebeș.

Printre produsele lor des întâlnite în case sunt blaturile. Colecția standard cuprinde 48 de decoruri de blaturi de lucru cu un profil U uşor rotunjit, precum şi blaturi de lucru în formă de U-U, profilate pe două canturi, ideale pentru baruri pentru micul dejun şi insule de bucătărie.

Au la bază o placă de PAL, acoperită cu un laminat decorativ HPL, și sunt prevăzute cu o bandă HDF specială care întăreşte cantul frontal şi creşte rezistenţa plăcii la impact. Blaturile de lucru sunt de asemenea prevăzute cu o bandă din silicon, care formează o barieră antistropi şi previne infiltrarea apei.

„Kronospan Design Center are misiunea de a prezenta toate gamele de produse și decoruri din portofoliul companiei, însă are ambiția să devină un spațiu al oamenilor creativi, al pasionaților și producătorilor din domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare, care să găsească aici resurse și soluții pentru proiectele lor, dar și oameni care să le semene. Spațiul este animat cu idei vii și în acord cu singurul trend care contează cu adevărat – stilul fiecăruia”, a spus Oana Bodea, CEO Kronospan România, la inaugurarea centrului.

Merită spus că în industria producției de panouri de lemn există un mare avantaj – nu folosesc masă lemnoasă de calitate. Folosesc lemn de calitate scăzută, deșeuri și resturi de lemn. Kronospan achiziționează anual peste 500.000 de tone de deșeuri și resturi de lemn. În 2021, foloseau deja 30% material reciclat și anunțau că intenționează să crească acest procent.

Detalii, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi