DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

17.8 C
București
20.2 C
Sibiu
22.3 C
Suceava
18.9 C
Covasna
19.6 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
20.9 C
Bistrița
20.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 29, 2025

Sectorul forestier, față în față cu tinerii: eveniment ASFOR la Colegiul Silvic Brănești

Recomandate

Nevoia de susținere și întărire a breslei forestierilor și a viitorului acestei industrii – tinerii – a determinat Asociația Forestierilor din România (ASFOR) să organizeze o serie de evenimente la colegiile silvice, „pepinierele” din care pornesc viitorii studenți și angajați ai sectorului.

Primul astfel de eveniment va fi organizat vineri, 11 noiembrie, la Colegiul Silvic „Theodor Pietraru” din Brănești, înființat în anul 1893 prin „Înalt Decret Regal”, prima şcoală de silvicultură din Regatul României.

La eveniment vor lua parte reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerul Agriculturii, Romsilva, ASFOR, antreprenori, Primăria Brănești.

Temele abordate:

  • Viitorul pădurii în contextul european și național actual
  • Locul pădurii în economie, protecția mediului și componenta socială
  • Nevoia de specialiști a industriei.

„Suntem încântați să găzduim acest eveniment, mai ales că există o nevoie acută de comunicare între părțile care compun sectorul nostru. Tinerii sunt dornici să afle tot ce înseamnă viitoarele lor cariere, vor să asculte vocea industriei. Suntem încântați și că avem cu ce ne mândri, Colegiul „Theodor Pietraru” a trecut în ultimii ani prin transformări masive, datorită fondurilor accesate de Primăria Brănești, și arată așa cum trebuie să arate un colegiu care a dat României cei mai mari silvicultori”, a declarat Mihail Cristescu, directorul Colegiului, pentru forestmania.ro.

În documentul strategic „România verde în 10 pași”, ASFOR militează pentru înființarea unui Consiliu Național al Pădurilor care să sprijine dezvoltarea cercetării științifice și a învățământului de specialitate și să desfășoare programe de susținere a educației forestiere.

„Gestionarea sustenabilă a resursei de lemn este metoda ce permite atingerea celor trei funcții de bază ale pădurii: economică, socială și de mediu. În acest moment în care se pune un accent tot mai mare pe economia circulară, pe economia verde, prin care statele europene își propun să lupte cu schimbările climatice prin ulizarea de produse cu o amprentă redusă de carbon, dar care în același timp reușesc să stocheze carbonul pe termen lung – noile provocări ne obligă să ne adaptăm din mers, să gândim pe termen lung și să corectăm ceea ce nu funcționează pe termen scurt.

Asociația Forestierilor din România – ASFOR își propune să promoveze utilizarea produselor din lemn și să conștienzeze clasa politică și Guvernul cu privire la importanța lemnului ca resursă naturală regenerabilă – aportul în economia națională, dar și posibilitățile pe care le oferă această resursă în creșterea nivelului de trai, în special în zonele rurale. Pădurea și produsele din lemn trebuie să fie în centrul politicilor publice”, punctează președintele Asociației, Ciprian Dumitru Muscă.

Forestmania.ro este coorganizator al evenimentului.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi

ForestMania
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.