DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Sediul Adidas din Oregon, o structură hibrid impresionantă

Recomandate

Extinderea sediului Adidas din Oregon, SUA, a fost și rămâne un proiect unicat. O structură hibrid – beton și CLT – inspirată de sport și dinamism.

Proiectul a fost câștigat, în urma unei competiții naționale de design, de Lever Architecture, împreună cu Studio O+A și Gustafson Guthrie Nichol (GGN), conform Global Design News. A fost finalizat în 2021.

Lucrarea a avut ca scop îmbunătățirea campusului Adidas din Portland, Oregon, unde două clădiri sunt amplasate în jurul unei „piețe sportive” centrale. Proiectanții au transformat piața existentă într-un „peisaj” ce întărește atât conexiunea dintre clădirile existente, cât și legătura cu cartierul rezidențial alăturat.

Arhitecții au fost inspirați de dinamismul arenelor mici, unde spectatorii și jucătorii se angajează într-un dialog activ. Proiectul conectează munca de creație, comunitatea și sportul.

La intrarea în clădirie e o cafenea, un lounge și un perete verde viu – unul dintre multele moduri în care clădirea expune elemente de design biofil. Sala de mese oferă spații comune pline de lumină, pentru luat masa și socializare.

„Clădirea de aur” de 17.000 mp cuprinde birouri, patru niveluri de spațiu de lucru deschis și flexibil și zone de întâlnire pentru o varietate de utilizări. Un laborator de producție cu mobilier mobil oferă un spațiu versatil pentru proiectarea produselor.

Folosind expertiza companiei Lever în inovația în lemn, „Clădirea din aur” are un sistem structural hibrid unic, realizat din stâlpi și grinzi din beton prefabricate, grinzi glulam și panouri de cherestea laminată încrucișată (CLT).

Caracterul său cald, inovația tehnică și legătura cu tradiția forestieră a regiunii fac din lemnul masiv un material ideal pentru construcții moderne.

Creând un joc de lumini și umbre care se schimbă în funcție de momentul zilei, panourile ce acoperă fațada sunt o combinație de metal, lemn și sticlă. Ele reflectă modul în care Adidas creează produse cu un design dinamic și unic.

Extinderea  Adidas a fost unul dintre cele mai mari proiecte de lemn masiv din Statele Unite și a servit drept catalizator pentru adoptarea pe scară largă a construcțiilor din lemn în SUA și nu numai.

Sursa: leverarchitecture.com, globaldesignnews.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi