DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

13.9 C
București
8.7 C
Sibiu
12.8 C
Suceava
9.7 C
Covasna
10.5 C
Piatra Neamț
8.7 C
Braşov
9.6 C
Bistrița
12.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Șeful Direcției Silvice Argeș a învins în instanță o publicație locală care l-a defăimat

Recomandate

După trei ani de procese, trei instanțe din Argeș (Judecătoria, Tribunalul și Curtea de Apel) au hotărât că Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș, și soția sa, Alina Chiriloiu, inginer în cadrul Ocolului Silvic Pitești, au fost denigrați de o publicație săptămânală din județ, prin publicarea de articole defăimătoare, informeaza argespress.ro.

În speță, jurnaliștii au relatat, de-a lungul vremii, că directorul Chiriloiu și soția acestuia ar fi încălcat în mod repetat legile în vigoare. Articolele au fost tendențioase, făcând referire la activitatea profesională, averea și relațiile de familie, respectiv săvârșirea unor pretinse infracțiuni.

Ca părți diferite în proces, soții Chiriloiu au de primit despăgubiri financiare, astfel: Armand Chiriloiu – 10.000 lei, urmând ca cheltuielile de judecată să fie solicitate pe cale separată, și Alina Chiriloiu, 2000 lei, plus cheltuieli de judecată de 800 lei.

În plus, publicația este obligată la măsuri reparatorii drastice. Redăm din dispozitivul Tribunalului Argeș, rămas definitiv în urma hotărârii Curții de Apel (sentință definitivă dată în 06.12.2021):  „Obligă pârâții la ștergerea de pe site-ul www…..ro și de pe conturile de facebook … a tuturor articolelor referitoare la reclamanți și la publicarea pe același site și același cont de facebook, de scuze și hotărârea definitivă, în cel mult trei zile de la comunicare, și să mențină articolul 30 de zile, atât pe site, pe cele două conturi de facebook, cât și în ziarul tipărit …. Obligă pârâții în solidar să publice hotărârea de condamnare, pe cheltuiala lor, în formă scrisă, într-un cotidian de largă răspândire în județul Argeș, altul decât … (n.r. publicația respectivă)”.

De precizat este și faptul că respectiva publicație mai are două procese cu Armand Chiriloiu, tot pentru afectarea imaginii, unul dintre ele fiind deja câștigat la Judecătorie de acesta, la cel de-al doilea abia fixându-se primul termen. Alți ani de judecată, alți nervi, alți bani, oare ce decizii ale instanțelor sunt de așteptat?

Armand Chiriloiu: „Nu m-au interesat banii, m-a interesat în mod special repararea imaginii!”

L-am contactat pe Armand Chiriloiu să-i cerem un punct de vedere cu privire la decizia instanței, iar acesta ne-a spus doar atât: „Este o problemă de normalitate, instanța a stabilit că ne-a fost stricată imaginea atât mie, cât și soției mele, și a dat o soluție care oarecum îndreaptă lucrurile. Deși s-au stabilit și daune financiare, nu banii ne-au interesat și țin să anunț pe această cale că sumele câștigate de la publicația respectivă vor fi donate unor instituții pentru bătrâni sau pentru copii cu nevoi speciale. Ne-a interesat în mod special repararea imaginii. Faptul că am cerut aceste daune a fost motivat de ideea că orice greșeală se plătește, inclusiv financiar. Adică nu poți să scrii ani de zile despre mine, cu răutate, instanța să decidă că m-ai defăimat și să rămânem doar la nivelul de scuze”.

Sursa: cronicaromana.net

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi