DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
7.2 C
Covasna
9 C
Piatra Neamț
8.2 C
Braşov
8 C
Bistrița
9.1 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

SUA: Săptămâna Națională a Produselor Forestiere

Recomandate

În fiecare a treia duminică a lunii octombrie, în SUA se sărbătorește anual Săptămâna Națională a Produselor Forestiere. Oficialii americani evidențiază contribuțiile pe care industria forestieră le aduce economiei, iar administrația lansează programe de finanțare pentru a sprijini domeniul forestier.

Biden a discutat, de asemenea, despre modul în care schimbările climatice amenință pădurile din SUA – incendii, secetă, inundații și temperaturi extreme, precum și necesitatea de a face față crizei climatice și provocărilor asociate cu care se confruntă pădurile americane.

Secretarul adjunct pentru agricultură, Jewel Bronaugh, a anunțat pe 19 octombrie lansarea unui program de finanțare de aproximativ 13 milioane de dolari pentru a sprijini inovația în domeniul lemnului și a producției de energie din lemn.

Iată câteva fragmente din Proclamația semnată de Joe Biden:

De mii de ani, oamenii s-au bazat pe păduri pentru hrană, combustibil, adăpost și medicamente, printre alte utilizări importante. Astăzi, pădurile sprijină mijloacele de trai ale oamenilor din întreaga lume, oferind locuri de muncă și o bază economică pentru familii și comunități.

În Statele Unite, pădurile noastre sunt vitale pentru națiunea noastră, pentru oamenii noștri și pentru economia noastră. Ele oferă habitat pentru animale sălbatice, aer și apă curate și materiale și energie regenerabile în beneficiul americanilor. Pădurile oferă, de asemenea, americanilor nenumărate oportunități de recreere și relaxare și rămân vitale pentru ceremonii și practici culturale deținute de mult de națiunile tribale.

În timpul Săptămânii Naționale a Produselor Forestiere, sărbătorim bogăția de produse și beneficii pe care le oferă pădurile noastre și ne angajăm din nou să le gestionăm în mod înțelept și durabil pentru a satisface nevoile Națiunii noastre de astăzi și de mult timp în viitor.

Pădurile noastre și numeroasele servicii ecosistemice și produsele din lemn pe care le furnizează sunt elemente cheie în asigurarea unei economii durabile din punct de vedere ecologic. Administrația mea va continua să promoveze inițiative de conservare și restaurare bazate pe comunitate, care vor crea locuri de muncă bune – în special în comunitățile cu venituri mici și rurale – și vor genera creștere economică. Administrația mea susține, de asemenea, oportunități de afaceri care promovează conservarea pădurilor și creează locuri de muncă prin extinderea piețelor pentru produse forestiere inovatoare prin programe federale, cum ar fi Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, Servicii pentru păduri, Inovații din lemn și programe de granturi pentru lemn”.

Sursa: biomassmagazine.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi