DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

9 C
București
14.2 C
Sibiu
5.3 C
Suceava
14.4 C
Covasna
12.4 C
Piatra Neamț
11.6 C
Braşov
16.5 C
Bistrița
15.1 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 29, 2024

Tánczos Barna: Trebuie să protejăm pădurea, dar ea trebuie să asigure și industriei materia primă pentru procesare

Recomandate

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, și secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu au participat, în această dimineață, la Brașov, la o întâlnire cu grupul de lucru responsabil cu elaborarea Strategiei Forestiere Naționale. Ulterior, cei doi au participat la o acțiune de plantare de pin la Brașov, pe aria protejată Tâmpa.

„Am avut azi-dimineață o primă discuție despre Strategia Forestieră cu colegii de la Universitatea Transilvania. Până în septembrie trebuie să avem un raport care să vizeze pregătirea Strategiei, așa cum am promis în negocierile pentru PNRR. Am discutat despre rolul pădurii, despre cele mai valoroase și cele mai sănătoase din Europa – cele care sunt în România. Este o valoare inestimabilă a acestei țări. Și Strategie trebuie să vizeze în primul rând protejarea acestei resurse, protejarea acestei valori. În același timp, trebuie să găsim soluția exploatării durabile, o exploatare care să asigure populației lemnul de foc, industriei masa lemnoasă, materia primă pentru procesare și, pe termen lung, să putem păstra sănătatea și valoarea acestor păduri din România”, a spus ministrul.

Reamintim că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este în plin proces de elaborare a Strategiei Forestiere Naționale 2030. La finalul lunii martie a avut loc prima întâlnire a grupului de experți responsabili cu elaborarea studiului independent și a Strategiei Forestiere Naționale 2030. Astfel, conform calendarului de lucru, grupul de experți trebuie ca, până la finalul lunii aprilie, să elaboreze un studiu privind oportunitățile și provocările determinate de transpunerea în sectorul silvic din România a strategiei forestiere a UE, iar până la finalul lunii iulie să elaboreze obiectivele strategice pentru pădurile din România.

Atât studiul independent, cât și Strategia Forestieră Națională 2030 sunt documente strategice asumate și finanțate prin PNRR cu suma de 1,227 de milioane de lei.

Mai multe detalii despre Strategia Forestieră Națională, AICI.

Sursa: Ministerul Mediului

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi