DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

Tánczos Barna: „Vom îmbunătăți OUG privind lemnul de foc. Tranzacțiile nu au scăzut”

Recomandate

Ordonanţa referitoare la plafonarea preţului la lemnul de foc va fi îmbunătăţită, a spus ministrul Mediului, Tánczos Barna, citat de digi24.ro.

„Sunt convins că, în cel mai şi scurt timp posibil, Coaliţia va lua o decizie şi în Parlament, în Camera Deputaţilor, şi va fi îmbunătăţită ordonanţa. Aştept ca atât grupurile parlamentare, cât şi conducerea Coaliţiei să ia această decizie”, a spus ministrul.

„Au fost foarte multe teme pe agenda Coaliţiei în ultimele zile – atât preţurile la energie, cât şi decizia cu privire la pensii, dar cu siguranţă se va ajunge şi la decizia cu privire la preţul lemnului de foc. Noi monitorizăm tranzacţiile cu lemn, iar acestea nu au scăzut. Numărul de avize creşte de la lună la lună în sistemul SUMAL”, a explicat el.

„Asta înseamnă că monitorizăm cantităţi din ce în ce mai mari de lemn tranzacţionat legal. Situaţia este diferită de la regiune la regiune şi, azi dimineaţă, am primit informaţii cu privire la lemnul de foc vândut pe piaţă liber, la un preţ mai mic de 400 (de lei – n. r.). Sunt regiuni unde, într-adevăr, impactul este altul, pentru că acolo preţurile erau la peste 400 de lei. Deci, încă o dată, în funcţie de zonă, în funcţie de regiune, în funcţie de zona montană sau zona de şes lucrurile stau diferit. În momentul de faţă se poate aplica acea ordonanţă şi nu putem să facem o imagine generală sau să creăm o imagine generală a pieţei, mergând doar la marile supermarketuri sau marile lanţuri de comercializare de lemn tăiat la 30 de centimetri şi spart. Pentru că piaţa lemnului de foc nu este acea piaţă, acele vânzări reprezintă doar câteva procente la nivel naţional”, a mai spus Tanczos Barna.

El a adăugat că în continuare, Europa de Est se bazează pe o cantitate semnificativă de lemn de foc, lucru care nu se va schimba în ani sau decenii. „Acest lucru trebuie tratat ca atare, trebuie înţeles şi la nivelul Comisiei Europene. Vom lua măsuri de reducere a emisiilor de carbon şi de reducere a cantităţilor prin eficientizare, în niciun caz de eliminare”, a explicat ministrul.

Am scris despre noua variantă a Ordonanței privind plafonarea prețului la lemnul de foc AICI.

Sursa: Digi 24

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi