DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
26.2 C
Sibiu
28.5 C
Suceava
27.3 C
Covasna
31.3 C
Piatra Neamț
28.6 C
Braşov
26.5 C
Bistrița
31.4 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Turiștii au lăsat bucăți de pepene la Lacul Sfânta Ana. „Asta e tentativă de omor!”

Recomandate

Administrația Rezervației Sfânta Ana a luat decizia de a interzice accesul turiștilor cu produse alimentare în zona lacului. Decizia vine după ce sâmbătă un grup de turiști a lăsat bucăți de pepene lângă un arbore de lângă lac, ceea ce a atras imediat doi urși.

„Având în vedere că zona este foarte frecventată de turiști, considerăm că putem vorbi despre tentativă de omor”, a declarat pentru forestmania.ro administratorul Dósa Elek Levente.

„DRAGI VIZITATORI!

Din cauza comportamentului iresponsabil al unora, în vederea evitării repetării acestor situații de astăzi coborârea la Lacul Sfânta Ana cu bagaje este strict interzisă. Cei care doresc să viziteze în acest mod vor fi îndrumați de catre angajații administrației să lase bagajele în mașină. Celor care nu vor respecta regula interdicției de picnic li se va retrage dreptul de a mai sta în locație și vor fi sancționați conform prevederilor legii picnicului – Legea 52/2012.

Vă reamintim că în perimetrul craterelor singura locație desemnată picnicului este zona verde aflat la vest de parcare unde se poate face foc și sunt amplasate mese cu bănci.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în anunțul celor de la Sf. Ana.

„Zona capelei și zona de pășune de lângă lac sunt cele mai frecventate. Liziera pădurii e însă aproape, nu ai vizibilitate. Nu poți pune acolo hrană pentru urși. Sâmbătă eram acolo. La 20 de metri, în lac, era un urs junior, de 3 ani, iar la 50 de metri era ursoaica. Au fost atrași de mirosul de pepene. Din fericire, nu au reușit să îl găsească. Am strâns și am dat cu spray anti-urs, cu piper. Dar ieri, duminică, erau din nou acolo. E un an critic, dacă vorbim de urși. Nu sunt mai mulți în zona noastră, dar a crescut frecvența cu care apar”, explică Dósa Elek Levente.

Cei care au pus resturile de pepene apar pe camerele de monitorizare din rezervație și, la o adică, se poate afla cine sunt exact.

Nu este exclus ca adminsitrația să solicite relocarea ursoaicei și a puiului. „Deși nu e normal. Pentru că acesta e habitatul lor natural! Din cauza unor inconștienți, suntem nevoiți să luăm astfel de măsuri”.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi