DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Utilaje forestiere de top: De 50 de ani, Waratah produce echipamente „pentru îndrăzneți”

Recomandate

Compania Waratah, cunoscută la nivel mondial pentru produsele destinate sectorului forestier, în special capete de doborâre si procesare, împlinește 50 de ani în 2023. O jumătate de secol în care utilajele lor, „construite pentru muncă” și destinate „celor îndrăzneți”, au ajuns în toate colțurile lumii.  

„Suntem mândri să sărbătorim cea de-a 50-a aniversare în acest an datorită clienților noștri loiali și membrilor echipei dedicați de pe tot globul”, a declarat Heather Robinson, director general al distribuției la nivel mondial al Waratah. Clienții noștri sunt o dovadă a fiabilității și moștenirii companiei. În timp ce industria s-a schimbat în ultimii 50 de ani, Waratah a fost întotdeauna Built To Work – sprijinindu-și clienții, astfel încât aceștia să se autodepășească și să-i depășească pe ceilalți”, mai spune el.

Înființată în 1973 în Tokoroa, Noua Zeelandă, compania a dat lovitura cu o mașină de recoltat cu un cap fix cu patru role. Forestierii din Noua Zeelandă aveau nevoie de ceva puternic pentru parchetele grele în care aveau de lucru. A fost o inovație care a marcat începutul liniei de producție pentru Seria 600 și a plasat compania în poziție de lider de piață, pentru că au avut cereri masive pentru piața canadiană.

Astăzi, linia completă de capete de recoltare, prelucrare și tăiere a Waratah este utilizată într-o varietate de aplicații, în orice condiții de lucru.

„Capetele Waratah sunt bine proiectate, testate bine și construite bine”, a spus Pasi Volotinen, directorul general al Waratah OM, Finlanda. „Întotdeauna urmărim să fim cei mai buni și suntem fericiți când clienții noștri se simt bine în pădure.”

Dincolo de tehnologie, sunt însă oamenii foarte buni care lucrează în firmă. Erik Olli este manager, sales & product support Waratah Europe din noiembrie 2020.  El este omul care răspunde de buna desfășurare a activității din Europa a tot ce înseamnă marca Waratah. 

Erik și-a început cariera cu Timberjack în 1999. Era responsabil cu marketingul pentru utilaje WCTL (forwarder și harvester). Se ocupa însă și de suport pentru aplicații, suport dealeri internaționali în activități de vânzări și marketing. În 2005, s-a mutat la distribuitorul finlandez al John Deere Forestry și a lucrat cu ei continuu până în 2020, când a trecut la Waratah. A lucrat în poziții de vânzări, cel mai recent în vânzări de mașini second hand, concentrându-se pe second hand vânzări și export de echipamente. Legat de țara noastră, Eric este în contact direct cu Elmas în ce privește toate proiectele de montare capete de procesare pe excavator în România.

Erik are diplomă atât în ​​Silvicultură, cât și în Comerț. Educația sa este un amestec de pasiuni: cea pentru silvicultură și cea pentru vânzări și cifre…

În gama de produse sunt capete de doborâre și procesare și capete de doborâre FL100 pentru excavator. Acestea sunt testate în toată lumea și oferă o siguranță net superioară în munca grea din pădure, înlocuind personalul și micșorând echipa de muncitori.

Outokummun Metalli Oy este astăzi cel mai mare producător din lume de rame pentru capete de recoltat, cu peste 12.000 de capete de recoltat deja pe piață grație parteneriatului cu John Deere Forestry.

Sorin Olteanu, mecanic de utilaje forestiere John Deere la firma Elmas, în vizită la Waratah

În Outokumpu, ramele capetelor de recoltat sunt finalizate mecanic, inclusiv prin sudare, prelucrare, vopsire și asamblare.

Ce este interesant în fabrica Outokummun Metalli Oy, unde se produc subansamblele pentru capetele de procesare Waratah, este un sistem de control precis al calității cu un scanner 3D recent achiziționat. Acesta face ca asigurarea calității în procesul de fabricație a capului de recoltare să fie mai precisă și mai rapidă. Scanerul inovator Gom Atos 5 3D combinat cu software-ul GOM Inspect Pro produce date foarte precise la viteză mare.

Pe lângă procesul de fabricație în sine, noul dispozitiv de măsurare 3D ajută la activitățile de dezvoltare a producției, cum ar fi introducerea de noi metode de fabricație. În viitor, dispozitivul va permite și măsurarea robotică.

Super- sistemul TimberRite

Sistemul TimberRite H-16 ofera un control precis al procesării arborilor, oferind în același timp productivitate (15-50m³/oră) și conectivitate, pentru a-l ține pe operator și pe managerul companiei la curent cu toate datele. Folosind comunicația CAN-bus, e un sistem ușor de utilizat si oferă un control configurabil și precis al capului pentru a crește eficiența și productivitatea.

Concret, sistemul TimberRite H-16 oferă măsurare, control și conectivitate:

• Comunicarea directă CAN-bus contribuie la funcționarea eficientă și la capacitatea de răspuns.

• Datele wireless în timp real și transferul de fișiere în ambele sensuri mențin operatorii productivi și fluxul de informații constant.

• Accesul la afișaj de la distanță oferă diagnosticare la cerere acolo unde aveți cea mai mare nevoie.

• Cartografierea oferă actualizări în timp real, vizualizare de la distanță și analize pentru vizualizare

„Aveți imaginea completă a producției și a șantierului de exploatare dintr-o privire”, spun cei de la Waratah.

Cele mai importante păreri sunt însă cele ale oamenilor care lucrează cu produsele Waratah.

„Moștenirea Waratah este despre a avea grijă de client, de a construi un produs superior și de a-l îmbunătăți cu fiecare serie”, spune Robert D’Agostini, președinte și CEO al J&R Logging Inc., Fair Play, California, care adaugă: „Am cumpărat primul nostru cap Waratah în 2005. Îi iubim.” Iar Reid Lind, proprietarul G.R. Lind Logging din Columbia Britanică spune, la rândul său: „Am avut experiențe grozave cu Waratah. Știi ce primești când cumperi de la ei. Pentru noi, este standardul industriei”.

Sursa și detalii: waratah.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi