DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

A fost numit și inspectorul general adjunct la Garda Forestieră Națională

Recomandate

La scurt timp după ce Levente Porzsolt a fost numit de premier, la propunerea ministrului Mediului, în funcția de inspector general la nou-înființata Gardă Forestieră Națională, a apărut și numele celui care va fi adjunctul instituției. Astfel, Eugen Gioancă, din Dolj, va ocupa poziția de inspector general adjunct, cu rang de subsecretar de stat. În acest moment, el activează la Ocolul Silvic Craiova.

Eugen Gioancă are 65 de ani, este originar din Olt, a absolvit liceul la Târgu Jiu, cu specializare în Silvicultură. A absolvit și Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov în 1984.

Din 1984 până în 1991 a lucrat la Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, iar din 1991 a ajuns la Direcția Silvică Dolj. A făcut parte din echipa de Programare, apoi a fost responsabil cu împăduririle. A ajuns șef de ocol la Filiași, director tehnic și apoi director al Direcției Silvice Dolj.

În cele din urmă s-a îndreptat către politică, fiind consilier județean și apoi senator din partea PSD.

Contactat de forestmania.ro, Eugen Gioancă a spus că are destulă experiență pentru acest post. „Am îndeplinit mai multe funcții de conducere, am experiență și am lucrat și în amenajări, și în împăduriri. Cunosc toate detaliile muncii de teren, pentru că am pornit de jos, știu cât e de greu, știu ce înseamnă deplasări, plantări, campanii, șantiere. Mereu am militat pentru extinderea suprafețelor împădurite ale țării. Trebuie să mărim suprafața fondului forestier și putem să o facem. Cred sincer că avem cei mai buni specialiști în silvicultură din Europa, nu mă feresc să spun asta. Nu mi-e teamă că nu ne vom îndeplini obiectivele”, spune Gioancă.

Pe 18 ianuarie s-a înființat, prin Hotărâre de Guvern, Garda Forestieră Națională, instituție responsabilă de asigurarea controlului și implementării uniforme și unitare a regimului silvic în fondul forestier național și în vegetația forestieră din afara fondului forestier național  şi a controlului și implementării uniforme și unitare a regimului cinegetic pentru întreg teritoriul național. Numărul maxim de posturi aprobat Gărzii Forestiere Naționale este de 85, inclusiv demnitarii.

Pe 1 februarie 2023 a apărut în Monitorul Oficial și numirea inginerului silvic Levente Porzsolt în poziția de inspector general al Gărzii Forestiere Naționale.

Mai multe articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi