DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Vietnam se menține în top 5 exportatori de placaj la nivel global

Recomandate

Vietnamul a câștigat 1,1 miliarde de dolari din exportul de placaj în primele 11 luni ale anului 2022, asigurându-și ultimul loc în topul celor mai mari 5 exportatori de placaj din lume, potrivit Global Wood.

În aceeași perioadă, China s-a clasat pe primul loc cu o cifră de afaceri la export de 5,89 miliarde de dolari, urmată de Indonezia cu 2,51 miliarde, Rusia cu 1,9 miliarde și Brazilia cu 1,2 miliarde.

Vietnamul continuă astfel trendul din 2018, când cifra de afaceri la export era de 774 milioane de dolari, urmând ca în 2021 să urce la 1,2 miliarde și în 2022 la 1,1 miliarde.
 Aproximativ 40% din exporturile Vietnamului au ajuns în SUA, iar 24% în Coreea de Sud.

În septembrie anul trecut, Departamentul de Comerț al SUA a anunțat prelungirea termenului limită pentru emiterea concluziilor sale finale privind o anchetă referitoare la suspiciuni de anti-dumping și anti-subvenție privind lemnul de esență tare și placajul importate din Vietnam. Placajul din Vietnam care utilizează materie primă din China ar trebui să fie supus acelorași taxe anti-dumping și anti-subvenție aplicate Chinei, s-a spus. Dacă materia primă e produsă în Vietnam sau în alte țări, produsele finite vor fi scutite de orice taxe.

Odată cu tendința mondială a consumatorilor de a trece la produse ecologice, durabile și ușoare, placajul industrial va continua să fie în centrul atenției când vorbim despre tehnologia prelucrării lemnului.
Provocarea pentru Vietman este că trebuie să aibă un plan de dezvoltare durabilă a surselor de lemn pentru a nu depinde de importuri și lipsa de materii prime pe termen lung.

Sursa: Global Wood


Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi