DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
7.2 C
Covasna
9 C
Piatra Neamț
8.2 C
Braşov
8 C
Bistrița
9.1 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

Fosta fabrică Ford din Leningrad se transformă: va prelucra lemn

Recomandate

Uzina Ford din Leningrad, care producea circa 75.000 de modele Focus și Mondeo anual, devine fabrică de prelucrare a lemnului. Americanii s-au retras din cauza războiului, iar rușii, în lipsă de opțiuni, reprofilează activitatea.

Acum mai bine de 20 de ani, în 2002, uzina Ford de la Vsevolozhsk, din regiunea Leningrad, a fost prima fabrică de automobile din Rusia deținută de un proprietar străin. Ocupă o suprafață de circa 26 de hectare și, până la începutul anului 2022, a asamblat modele Ford Focus, în toate tipurile de caroserie, și Ford Mondeo sedan, cu 4 uși. De asemenea, în aceeași „curte” se află și o fabrică de piese auto a unui producător sud-coreean, Sungwoo Hitech. 

După declanșarea războiului din Ucraina de către Vladmir Putin, constructorul american Ford s-a retras din Rusia începând cu 1 martie 2022, ca și majoritatea celorlalți producători occidentali.

În lipsă de opțiuni, recent, rușii care au preluat administrarea platformei de la Vsevolozhsk au închiriat fostele hale în care se făceau mașini și piese unei firme din industria lemnului, potrivit world-today-news.com.

Înainte de războiul din Ucraina, pe piața din Rusia activau 60 de mărci străine de automobile. La sfârșitului anului 2022, mai erau doar 11, relatează Kommersant.

Sursa: newsweek.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi