DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

22.9 C
București
16.3 C
Sibiu
20.2 C
Suceava
17.9 C
Covasna
17.1 C
Piatra Neamț
19 C
Braşov
18.5 C
Bistrița
19 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, septembrie 22, 2023

Wood Design Award, la a 15-a ediție: Americanii premiază construcțiile din lemn

Recomandate

Programul WoodWorks Wood Design Award 2023 a ajuns la cea de-a 15-a ediție, mâine fiind ultima zi de înscrieri în concurs. Organizat de Asociația WoodWorks, cu sprijinul autorităților, arhitecților și industriei lemnului din SUA, programul este destinat să recunoască inovația în proiectarea clădirilor unde lemnul este folosit ca material structural dominant, indiferent dacă este expus sau nu. Sunt încurajate clădirile cât mai înalte, creativitatea în folosirea lemnului și curajul de a construi structuri rezistente, frumoase și accesibile ca preț. Mai mult, organizatorii vorbesc despre lemn ca material „vindecător”, care reduce stresul și subliniază responsabilitatea autorităților de a lua în calcul această resursă pentru calitățile sale, inclusiv cele referitoare la costuri.

La toate categoriile cu excepția frumuseții lemnului, pentru pereți trebuie să se folosească construcții ușoare cu cadru din lemn, cherestea masivă sau cherestea grea,sistem de podea/acoperiș și/sau cadru structural.

În plus față de criteriile specifice descrise pentru fiecare categorie, juriul vor lua în considerare partea de protecție a mediului, dar și excelența în proiectare, care include un set de principii directoare care să confirme abordarea spre un mediu construit cu zero emisii de carbon, echitabil, rezistent și sănătos.

În ceea ce privește certificarea forestieră, WoodWorks sprijină utilizarea produselor din lemn din pădurile gestionate durabil, care include materiale certificat prin toate programele de certificare recunoscute la nivel internațional și pădurile cu management durabil.

Iată categoriile pentru care se acordă premii

DESIGN DE LEMN MULTI-FAMILIAR

Această categorie acoperă o gamă largă de tipuri de clădiri cu mai multe unități, inclusiv hoteluri, apartamente, condominii, duplexuri, facilități de locuințe la prețuri accesibile și reședințe pentru bătrâni. Clădiri cu utilizare mixtă care includ o ocupare rezidențială sunt, de asemenea, eligibile. Proiectele trebuie să utilizeze lemn ca structură dominantă (pereți, podele, cadru și/sau acoperiș); nu este necesar ca lemnul să fie expus. Special se vor lua în considerare proiectele care au patru etaje sau mai mult și care demonstrează ingeniozitate și echilibru între cost și eficacitate.

DESIGN COMERCIAL DIN LEMN – LOW-RISE

Această categorie recunoaște proiectele care depășesc limitele designului lemnului în spațiile comerciale, inclusiv birouri, restaurante, magazine, mall-uri și clădiri industriale. Nominalizații în această categorie trebuie să folosească lemnul ca material structural dominant (pereți, podele, cadru și/sau acoperiș). Proiectele o scară considerabilă și cele care prezintă aplicații unice pentru lemn vor primi o atenție specială.

DESIGN COMERCIAL DE LEMN – MID-RISE

Această categorie recunoaște utilizarea lemnului structural în birouri, spații de retail și alte spații comerciale sau cu utilizare mixtă care sunt de trei etaje sau mai multe. Nominalizările din această categorie trebuie să folosească lemnul ca structură dominană (pereți, podele, cadru și/sau acoperiș). Proiectele care prezintă aplicații unice pentru lemn vor primi o considerație specială.

LEMNUL ÎN ȘCOLI

Această categorie recunoaște utilizarea lemnului în școli la toate nivelurile, inclusiv în clădirile de la K-12, colegiu și campusuri universitare. Exemplele includ săli de sport, săli de clasă, laboratoare și alte utilizări neinstituționale sau comerciale. Proiectele din această categorie trebuie să utilizeze lemnul ca material structural dominant (pereți, podele, cadru și/sau acoperiș). O atenție specială va fi acordată proiectelor care utilizează lemn pentru a îndeplini în mod eficient o varietate de obiective, cum ar fi crearea unui mediu mai sănătos și ecologic pentru studenți și profesori.

DESIGN INSTITUȚIONAL DE LEMN

Estetica primitoare a unui finisaj din lemn expus este foarte dorită în designul public și instituțional, iar proprietățile de vindecare și de reducere a stresului ale lemnului expus au fost din ce în ce mai bine documentate. Acest premiul recunoaște beneficiile lemnului în aplicații instituționale, cum ar fi spitale, îngrijire pe termen lung facilități, biblioteci, săli de pompieri, clădiri publice de recreere și biblioteci și clădiri care nu au legătură cu școala.

Proiectele trebuie să utilizeze lemnul ca material structural dominant (pereți, podele, cadru și/sau acoperiș). În mod special se vor lua în considerare proiectele care folosesc lemnul pentru a crea un mediu cald sau sănătos.

DESIGN DURABIL DIN LEMN

Lemnul este o alegere bună pentru designul durabil, deoarece crește natural și este regenerabil; deoarece produsele din lemn au mai puțină energie încorporată, sunt responsabile pentru mai puțină poluare a aerului și a apei și au o amprenta de carbon decât alte materiale; și pentru că sistemele de construcție din lemn pot contribui la eficiența energetică. Această categorie recunoaște proiectele care demonstrează modul în care lemnul a contribuit la unele sau toate principiile de mai sus împreună cu alte eforturi pentru realizarea unor structuri performante. Proiectele trebuie să folosească lemnul ca material structural dominant (pereți, podele, cadru și/sau acoperiș).

FRUMUSEȚEA LEMNULUI

Această categorie recunoaște utilizarea extensivă a lemnului la interiorul și/sau exteriorul unei structuri comerciale sau multifamiliale. Se ia în considerare expresia stilurilor arhitecturale moderne în care lemnul și produsele din lemn sunt utilizate pe scară largă în orice varietate de aplicații vizibile. Se va acorda o atenție specială proiectelor care folosesc lemnul ca material structural dominant într-unul sau mai multe sisteme structurale (pereți, podele, cadru și/sau acoperiș).

LEMNUL ÎN CLĂDIRI GUVERNAMENTALE

Acest premiu recunoaște utilizarea eficientă a lemnului într-o clădire deținută sau ocupată de instituții oficiale. La nivel federal, guvernele de stat și locale au responsabilitatea de a demonstra o administrare superioară în context financiar, cât și ca resurse de mediu, oferind în același timp structuri sănătoase care durează. Proiectele trebuie

Să utilizeze lemnul ca material structural dominant (pereți, podele, cadru și/sau acoperiș). O atenție specială va fi acordată proiectelor care utilizează lemnul pentru a realiza economii de fonduri publice și/sau pentru a reduce amprenta de carbon a un proiect și/sau pentru obținerea certificării de clădire ecologică. Alte criterii includ utilizarea lemnului în aplicații vizibile pentru a reflecta valorile culturale sau pentru a crea un mediu primitor.

STRUCTURI DURABILE ȘI ADAPTABILE DIN LEMN

Această categorie recunoaște clădirile comerciale în care structura a suferit o renovare semnificativă sau folosește material dintr-o aplicație anterioară. Lemnul trebuie folosit ca material structural dominant (pereti, podele, cadru și/sau acoperiș), iar proiectul trebuie să demonstreze durabilitatea și/sau adaptabilitatea pe termen lung a unei structuri din lemn. Intrările de proiect pot include reutilizarea adaptivă, renovarea istorică și structuri recuperate.

Sursa: woodworks.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi