A început cea de-a 12-a ediție a concursului „Cel mai bun fasonator mecanic”

0
833

Direcția Silvică Neamț organizează în aceste zile, la Piatra-Neamț, Faza națională a concursului „Cel mai bun fasonator mecanic”. La această ediție, a 12-a, participă 34 de finaliști din tot atâtea direcții silvice județene din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Astăzi a avut loc prima fază a concursului, doborârea de arbori.

„Este o probă care durează, pentru că se merge într-un parchet și fiecare are arborele lui pe care trebuie să-l doboare. Este prematur să facem un clasament, pentru că mai avem patru probe, cum ar fi pregătirea motoferăstrăului, tăierea de precizie sau curățirea de crengi. Atmosfera e frumoasă, este acel gen de concurs care trebuie trăit, nu povestit”, a declarat pentru forestmania.ro Viorel Timișescu, de la Direcția Silvică Neamț. De altfel, el este unul dintre inițiatorii acestui concurs la nivel național în cadrul Romsilva. Iar Direcția Silvică Neamț a câștigat premiul I în 5 din cele 12 ediții de până acum.

Concursul este arbitrat de cadre didactice din facultățile de silvicultură și din colegiile silvice. Și are un Regulament propriu. Una dintre prevederi este aceea că dacă un fasonator a câștigat 3 ediții consecutive, la a patra nu mai poate participa.

Vom reveni cu detalii despre câștigătorii din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.