A început Eurobois 2022 la Lyon, târg dedicat industriei de prelucrare a lemnului

0
326

Eurobois, târg dedicat industriei de prelucrare a lemnului, și-a deschis porțile la Lyon, în Franța și se desfășoară începând de ieri până pe 17 iunie.

Evenimentul are loc în ani pari și își propune să prezinte mașini și echipamente pentru prelucrarea lemnului, tehnici de recuperare a lemnului reciclat, robotică, digitalizarea producției, produse și accesorii pentru industria mobilei, accesorii, produse și tratamente de suprafață și finisare.

Ediția 2022 are loc în contextul  evenimentului de amploare „France Bois 2024” și ține cont de construcțiile și accesoriile din lemn pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. Este organizat în jurul temelor de prelucrare primară a lemnului, angajare și formare, 4.0 și layout.

„Vor fi prezentate mai multe inovații pentru tăierea buștenilor și producția de materiale finite, cum ar fi furnirul”, indică organizatorii.

Expoziția include premierea inovației, dar și o varietate de ateliere și evenimente.

Un spațiu este dedicat formării și angajării: „Le Campus Eurobois”. Acest spațiu își propune să faciliteze întâlnirile dintre centrele de formare și studenții sau profesioniștii în căutarea de specializări, pe de o parte, și recrutorii și solicitanții de locuri de muncă, pe de altă parte. Campusul are un perete unde sunt postate oferte de locuri de muncă.

Un atelier de fabricare a panourilor prezintă tehnici tradiționale și digitale. Și tot în program este și un antrenament pentru echipa Franței pentru Campionatul European de dulgheri, organizat de Compagnons du Devoir.

În plus, noua platformă Web și aplicația „Eurobois Connect” își propune să faciliteze conectarea profesioniștilor, în timpul și după eveniment.

Expoziția Eurobois a avut 420 de expozanți în 2020 și a atras 29.100 de vizitatori, adică o prezență care a crescut cu 25% față de ediția precedentă din 2018. Eurobois beneficiază de certificare de către Eumabois, federația europeană a producătorilor de mașini pentru prelucrarea lemnului.

Salonul Eurobois are o tradiție de peste 30 de ani în Franța, fiind un eveniment de referință pentru sectorul forestier și de prelucrare a lemnului.

Sursa: forestopic.com, saloneurobois

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.