DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

32.1 C
București
29.2 C
Sibiu
25.3 C
Suceava
25.5 C
Covasna
27 C
Piatra Neamț
26.9 C
Braşov
29 C
Bistrița
29.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Ambalaje pe bază de lemn pentru produse lichide

Recomandate

Lemnul devine bază pentru o serie de produse care se puteau realiza până acum doar din plastic sau sticlă. Compania suedeză Holmen Iggesund a realizat un prototip de ambalaj pentru industria cosmetică. Dezvoltat împreună cu organizațiile partenere, acesta este realizat din materiale pe bază de lemn.

Ambalajul ar putea fi utilizat pentru produse lichide, cum ar fi cremele sau săpunurile lichide. Potrivit companiei, prototipul demonstrează că produsele tridimensionale fabricate de obicei din materiale plastice, precum cupele și tăvile, pot fi fabricate din materiale durabile.

Hein van den Reek, directorul de departament la Holmen Iggesund, spune: „Aceste produse sunt o direcție destul de nouă pentru Holmen Iggesund. Dar ne uităm la nevoile viitorului și ale clienților. ” 

Compania adaugă că un colaborator cheie la realizarea prototipului este The Loop Factory , un start-up care a dezvoltat o tehnologie de turnare uscată care folosește fibrele de lemn.

O altă colaborare, spune acesta, este Grow , o companie de consultanță pentru dezvoltarea mărcii, al cărei Future Packaging Lab lucrează cu ingineri la The Loop Factory pentru a crea aplicații comerciale cu această tehnologie.  

Potrivit lui van den Reek: „Prin învățare și cooperare, faceți ca materialul, mașina, proiectarea și marca să funcționeze împreună. Dacă lucrați prin lanțul valoric, puteți veni cu produse de care oamenii au nevoie și sunt durabile.”

Produsul nu este încă pregătit pentru raft. Următoarele, spune compania, includ o demonstrație industrială și adăugarea produsului la „ecosistemul” său de parteneri. Astfel produsul va ajunge pe piață.

Pe piața de produse cosmetice există și alte produse inovative. De exemplu, bio-borcanele de Beiersdorf, dezvoltate pentru NIVEA și fabricate din ulei înalt certificat regenerabil. Acestea au același aspect și plasticitate ca materialul plastic clasic. La începutul acestui an, compania Huhtamaki a dezvoltat un nou tub pentru produse cosmetice care conține peste 40% material reciclat.

Sursa: packagingeurope.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi