DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Barca din lemn a faraonului Keops, veche de 4.600 de ani, mutată în alt muzeu

Recomandate

Barca solară a faraonului egiptean Keops, care datează de acum aproximativ 4.600 de ani, a fost transportată la Marele Muzeu Egiptean ce urmează să fie inaugurat în curând în apropiere de piramidele din Giza, relatează AFP.

„După ce a traversat străzile din Giza într-un vehicul autonom, barca lui Keops, descoperită în 1954 în colțul sudic al Marii Piramide, și-a încheiat lunga călătorie către Marele Muzeu Egiptean”, potrivit unui comunicat al Ministerului Antichităților.

Marea Piramidă din Cairo – cunoscută și sub numele de Piramida lui Keops – este cea mai mare dintre cele trei piramide din Giza și găzduiește mormântul lui Keops.

Barcile solare au fost îngropate lângă camerele regale de înmormântare, deoarece trebuiau să-i transporte pe decedați în viața de apoi.

Barca lui Keops, lungă de 42 de metri și cântărind 20 de tone, este „cel mai mare și mai vechi artefact din lemn din istoria omenirii”, spune ministerul egiptean.

Călătoria sa cu ajutorul unui vehicul special controlat de la distanță, importat din Belgia, a început vineri seară și a durat 10 ore.

Marele Muzeu de pe platoul Giza, unde se află faimoasele piramide, a fost prezentat de Egipt ca un reper arheologic important care găzduiește cele mai prețioase antichități ale sale. Data inaugurării muzeului nu a fost specificată.

Egiptul se bazează pe o serie de descoperiri arheologice recente pentru a-și revigora sectorul turistic, vital dar aflat în dificultate după ce a suferit șocuri multiple, de la Revoluția din 2011 până la pandemia actuală.

În aprilie, autoritățile au mutat 22 de mumii ale unor regi și regine din Egiptul antic într-o mare ceremonie pe străzile din Cairo. Ele au fost mutate la Muzeul Național al Civilizației Egiptene (NMEC), noua casă a rămășițelor regale.

Sursa: Hotnews.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi