DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.3 C
București
12.4 C
Sibiu
18.5 C
Suceava
14.8 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
12.4 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, aprilie 14, 2024

Modelul galez: case de lemn ieftine și „verzi”

Recomandate

Fabrica SO Modular din Țara Galilor s-a deschis în 1996. La început, producea elemente de tâmplărie specială. În timp, producătorul galez a ajuns să proiecteze, să producă și să inoveze în domeniul componentelor de lemn pentru construcția de case și clădiri.

În 2020, producătorul a demarat un program ambițios de dezvoltare. Cu un credit de până într-un milion de euro (cifra exactă nu e publică), capacitatea de producție va crește cu 700%. În această vară se pregătește deschiderea unei noi fabrici de cherestea și producție pentru construcții modulare pe o suprafață de 350.000 mp în localitatea Neath din South Wales.

Capacitatea de producție a caselor de lemn va crește de la 500 la 3.500 pe an.

Întreaga unitate de producție va fi un amplasament sustenabil. Nu vor exista emisii de carbon și se vor crea  oportunități de angajare pentru muncitorii și specialiștii din zonă.

Echipamentele sunt noi și mult mai eficiente decât cele vechi. Viteza de fabricare crește, iar consumul de energie scade. Vor produce mai puține deșeuri și vor contribui la fabricarea durabilă a unor case cu emisii reduse de carbon.

Noua configurație a fabricii include utilaje un rezervor de tratare, linii de producție, un cazan pe biomasă, un ferăstrău Hundegger TURBO-Drive II, un ferăstrău vertical și o mașină de izolare prin suflare din fabrică.

Ferăstrăul Hundegger TURBO-Drive II va accelera procesele prelucrare a lemnului, va crește precizia și va reduce deșeurile cu ajutorul automatizării. Software-ul de optimizare a ferăstrăului înseamnă că orice tăietură este perfectă și se pot tăia piese standardizate mai mici. Acestea vor fi apoi utilizate la fabricarea grinzilor modulare și a casetelor.

Cazanul pe biomasă va utiliza deșeurile de lemn pentru încălzirea instalațiilor. Pe lângă încălzirea fabricii și a birourilor, cazanul este folosit și pentru uscarea cherestelei tratate. Costurile se reduc și se creează un proces durabil pentru fabricarea cadrelor din lemn.

Noul rezervor de tratare va permite tratamente la presiune înaltă și joasă. Astfel, va putea fi tratată nu numai cheresteaua standard, ci și cheresteaua care necesită un nivel mai ridicat de tratament.  

„Aceste mașini noi și eficiente ne vor ajuta mult să ne înființăm o instalație de producție durabilă de ultimă generație în Țara Galilor. În plus, această achiziție ne va permite să creăm noi locuri de muncă în zonă și să oferim case și mai accesibile, cu emisii reduse de carbon, pentru a ajuta Marea Britanie să îndeplinească obiectivele cu emisii zero de carbon, să protejeze mediul și să răspundă nevoilor țării de locuințe la prețuri accesibile ”, spune Charlotte Hale, directorul de operațiuni al companiei.

Sursa: theconstructionindex.co.uk

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi