DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Campania de împăduriri de primăvară: Kronospan a plantat 56.000 de arbori în Sebeș și Brașov

Recomandate

Compania Kronospan și-a depășit obiectivul de a planta 50.000 de arbori în această primăvară: în două acțiuni au reușit să planteze 56.200 de puieți pe terenuri din Sebeș și Brașov, în cadrul proiectului GROW dezvoltat de Fundația Kronospan.

„GROW, proiectul nostru de plantare a 1 milion de puieți, este simbolul investiției în viitorul comunităților noastre și declarația unui angajament solid, pe termen lung. Prin GROW, vrem să ne reiterăm grija pentru natură și să dezvoltăm legătura și colaborarea dintre compania noastră și comunitățile în care trăim.

Proiectul a fost lansat în 2021 și, în primul an de la lansare, am plantat 312.361 de copaci, dintre care 25.000 în România. Suntem recunoscători angajaților Kronospan și voluntarilor din întreaga lume care s-au alăturat deja proiectului: Belgia, Belarus, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Italia, Letonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina, Ungaria.

În anul 2022 ne-am propus ca în România să plantăm 100.000 de copaci în zonele în care compania noastră este prezentă, Brașov și Sebeș. Primele activități de plantare au avut loc în România în 9 aprilie, când peste 350 de voluntari și angajați ai companiei au sădit 56.200 de puieți. Terenurile necesare au fost oferite cu sprijinul Ocolului Silvic Pădurile Șincii la Brașov (7,6 ha) și al Comunei Șpring la Sebeș (6,8 ha), iar speciile plantate au fost selecționate de către specialiști – molid, fag, gorun și paltin.

Conștienți de provocările care ne așteaptă, avem planuri ambițioase pentru viitor și suntem inspirați de ceea ce anii care au trecut ne-au arătat atât de clar: puterea extraordinară a Fundației de a aduce împreună atât de multe inițiative din întreaga lume”, se arată într-un comunicat remis forestmania.ro de Kronospan România.

Ei subliniază că vor continua acțiunile de împăduriri în acest an – pentru a ajunge la 100.000 de arbori plantați – în funcție de recomandările specialiștilor de la ocoalele silvice cu care colabrează în proiectul GROW.

Mai multe informații despre proiect:

kronospanfoundation.org/grow

facebook.com/kronospanfoundation

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi