DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

Canada vrea să-și tripleze producția de lemn pentru construcții

Recomandate

Forestierii canadieni presează mediul politic să adopte un document intitulat „The Mass Timber Roadmap” – o foaie de parcurs pentru lemn masiv prin care, dacă va fi aprobat, Canada și-ar putea tripla producția de la 379 milioane USD în 2023 la 1,2 miliarde USD până în 2030 și chiar să depășească 2,4 miliarde USD până în 2045, devenind o forță pentru construcțiile din lemn la nivel mondial.

Documentul a fost prezentat Parlamentului de inițiatorii săi – Forest Products Association of Canada (FPAC), Canadian Wood Council (CWC) și Energy Futures Lab (EFL), după cum explică portalul Wood Central.

Noul plan vine după ce cea mai mare bancă din Canada, RBC, a publicat un raport în care e subliniată oportunitatea pe care o are Canada de a ocupa 25% din piața globală a lemnului masiv.

În prezent, Canada este în urma Europei și riscă să fie „îngropată” de producătorii europeni de lemn stratificat încrucișat, cherestea de furnir laminat sau glulam, produse care inundă porturile canadiene.

„Țările se află într-o cursă pentru a profita de beneficiile și oportunitățile pe care le oferă lemnul masiv în tranziția către o lume fără emisii”, se arată în raport.

Foto: NaturallyWood

„Pentru a concura la nivel global, Canada trebuie să creeze un lanț valoric eficient și integrat de la pădure la clădiri. Timpul este esențial!”

Sunt acum peste 700 de clădiri din lemn masiv construite în Canada, grupate în Columbia Britanică (Vancouver), Ontario (Toronto) și Quebec (Montreal). Alte 140 de clădiri sunt în pregătire.

„Lemnul masiv devine un material popular în zonele rezidențiale, în special gama de 4-6 etaje și clădirile de 7-12 etaje, inclusiv structuri hibride, care combină lemnul cu oțelul și betonul”, se arată în raport.

„Proiectele de lemn care încorporează în special prefabricarea și abordările modulare oferă o strategie promițătoare pentru a accelera construcția de structuri rezidențiale cu mai multe unități la viteze mai mari și costuri mai mici.”

„Pentru a construi un sector forestier de clasă mondială, Canada trebuie să adopte o strategie pentru a se asigura că putem concura și câștiga la nivel global”, a declarat Kate Lindsay, vicepreședinte senior și director pentru durabilitate al Asociației pentru Produse Forestiere din Canada. „Este vorba de o politică inteligentă și de a duce mai mult lemn canadian în orașele noastre și în lume. Putem crea locuri de muncă, putem ajuta la abordarea crizei locuințelor la prețuri accesibile și putem reduce emisiile”, a mai spus ea.

Vorbind la o sesiune de întrebări și răspunsuri după publicarea raportului, Rick Jeffery, președintele și CEO al Canadian Wood Council, a spus că industria trebuie să „acționeze rapid” pentru a rămâne competitivă și pentru a satisface cererea.

Care sunt următorii pași?

Pentru a atinge obiectivele stabilite în Mass Timber Roadmap, autorii fac acum eforturi coordonate în trei domenii critice de acțiune, iar raportul indică următorii pași:

1. Colaborare public-privat: Foaia de parcurs Mass Timber solicită un parteneriat între sectoarele public și privat pentru a dezvolta și promova un pachet de politici cuprinzător care va spori valoarea resurselor forestiere ale Canadei, în timp ce se construiește capacitatea internă de-a lungul lanțului de aprovizionare.

2. Standardizare: Standardizarea arhetipurilor clădirilor, specificațiilor lemnului și conectorilor de-a lungul lanțului de aprovizionare va eficientiza procesele și va reduce costurile.

3. Dezvoltarea competențelor: Implementarea unui plan solid de dezvoltare a competențelor care să cuprindă toate aspectele lanțului valoric este esențială pentru a sprijini creșterea sectorului.

Piața globală a lemnului

Potrivit RBA, piața globală a lemnului a atins 1,9 miliarde USD în 2023. Analistii estimează că, dacă cererea crește cu 14,5% anual, aceasta ar putea ajunge la 4,9 miliarde USD până în 2030.

Detalii și sursa: Wood Central

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi