DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
6.5 C
Covasna
8.5 C
Piatra Neamț
8.5 C
Braşov
9.5 C
Bistrița
8.4 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

Certificarea FSC în Rusia se încheie

Recomandate

Forest Stewardship Council (FSC) anunță retragerea certificatelor de management forestier rămase în Rusia de către organismele de certificare. Acest lucru se datorează deciziei Serviciilor de Asigurare Internațională (ASI) de a-și înceta activitățile de asigurare FSC în Rusia, relatează woodworkingnetwork.com

Decizia ASI va intra în vigoare la 1 mai 2023 și va fi reevaluată odată ce condițiile vor permite din nou asigurarea.

Pe baza evaluării riscurilor efectuate de ASI, principalul motiv este creșterea riscului de integritate în țară, deoarece securitatea persoanelor implicate în activități de audit în Rusia nu mai poate fi garantată.

În plus, există limitări pentru operarea în țară ca urmare a accesului restricționat și a sancțiunilor. Odată cu încetarea activităților de supraveghere ale ASI în Rusia, organismele de certificare nu vor mai fi acreditate pentru auditare conform standardelor FSC din țară.

Această retragere a tuturor certificatelor FSC din Rusia urmează deciziei luate anul trecut de către Consiliului Internațional FSC de a aplica măsuri care să conducă la suspendarea certificatelor care permit comerțul cu materiale și produse certificate FSC în Rusia și Belarus. Această decizie a fost a fost luată imediat după începerea războiului. Certificatele suspendate vor fi acum retrase și după 12 luni de suspendare, cel târziu pe 8 aprilie 2023.

„Compania FSC International regretă profund că nu poate menține certificarea de management al pădurilor în Rusia și rămâne concentrată pe susținerea protecției pădurilor cu valori ridicate de conservare (HCV) și a peisajelor forestiere intacte. Starea de dinainte de război a acestor păduri valoroase va oferi o bază critică pentru evaluarea managementului lor responsabil în timpul absenței certificării de management forestier. FSC nu va accepta convertirea pădurilor, în special a celor cu valori ridicate de conservare, care trebuie să rămână intacte.

În ceea ce privește alte scheme de certificare voluntară care au apărut în Rusia, FSC nu va susține astfel de inițiative. Cu toate acestea, FSC nu va sta în calea niciunei organizații dedicate care este concentrată pe acționari și caută să aplice cerințe riguroase pentru a menține metode sustenabile ale managementului pădurilor.

FSC își menține angajamentul de a continua să se implice cu membrii FSC Internațional din Rusia, proprietarii de păduri și organizațiile care îi împărtășesc valorile și speră că menținerea dialogului cu aceste părți interesate va facilita returnarea certificării FSC în Rusia. De asemenea, FSC recunoaște că criza prelungită afectează lanțurile de aprovizionare pentru deținătorii de certificate FSC din întreaga lume și va continua eforturile strategice împreună cu partenerii și membrii săi pentru a aborda decalajul”.

Sursa: woodworkingnetwork.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi