Comitetul de Monitorizare PNRR a început să lucreze. ASFOR: „Fiecare bănuț e important”

1
524

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a demarat consultările în cadrul Comitetului de Monitorizare al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Printre cei care fac parte din Comitet se numără și Asociația Forestierilor din România – ASFOR.

„Acest comitet permite o bună colaborare a tuturor organizațiilor interesate și implicate în procesul de implementare a investițiilor și reformelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, se arată într-un comunicat remis de ASFOR.

„Salutăm decizia Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, care a găsit întotdeauna în societatea civilă un partener activ, disponibil să ofere sprijin pentru îndeplinirea obiectivelor și strategiilor naționale, de a crea cadrul corect pentru monitorizarea PNRR.

În prima întâlnire în acest format, care a adus împreună reprezentanți ai ONG-urilor, sindicatelor, patronatelor și structurilor asociative ale administrației publice locale, s-au stabilit modalitățile concrete pentru eficientizarea activității Comitetului. Practic, ne asigurăm că nu vor exista blocaje în implementarea investițiilor și reformelor din PNRR.

Deși investițiile și reformele propuse prin PNRR nu au reușit să mulțumească toate sectoarele economice, contextul economic și social actual, determinat de urmările pandemiei și de conflictul din Ucraina, ne obligă să ne mobilizăm și să facem eforturi pentru a reuși să absorbim banii aflați la dispoziția României și să implementăm investițiile propuse în PNRR.

ASFOR, în calitate de membru al Confederației Patronale din Industrie, Agricultură, Construcții și Servicii din România (CONPIROM), își asumă în mod coerent și pozitiv participarea la lucrările acestei structuri prin președintele asociației, care este și vicepreședinte al CONPIROM. Fiecare bănuț investit în economia națională este important pentru că, atât prin investiția de bază, cât și pe orizontală, generează locuri de muncă și beneficii pentru mediul de afaceri, societate și stat”, a transmis președintele ASFOR, Ciprian Dumitru Muscă.  

„Mă bucur că acest Comitet este operațional și că avem lângă noi profesioniști dornici să pună umărul pentru ca atingerea țintelor să nu cunoască blocaje. Împărtășim o viziune comună, vrem să maximizăm rezultatele și să avem întruniri care în final să aducă plus valoare pentru investițiile care vor schimba fața României”, a transmis ministrul Marcel Ioan Boloș.

Sursa: ASFOR

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.