DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

0.4 C
București
-3.8 C
Sibiu
-3.1 C
Suceava
-2.5 C
Covasna
-2.4 C
Piatra Neamț
-1.8 C
Braşov
-5 C
Bistrița
-1.9 C
Râmnicu Vâlcea
joi, noiembrie 30, 2023

Direcția Silvică Gorj a instalat GPS pe toate mașinile acum 4 ani. „Suntem mulțumiți!”

Recomandate

Direcția Silvică Mureș a anunțat recent că va instala sisteme de monitorizare pe toate mașinile și utilajele din dotare, după modelul celor de la Direcția Silvică Gorj. L-am contactat pe directorul de la Gorj, Ovidiu Adrian Cîrstoc, pentru a ne spune care sunt efectele.

„Am instalat în 2019 sisteme GPS. Avem 27 de mașini în total, din care 3 TAF-uri, 3 autocamioane și 21 de autovehicule. Suntem mulțumiți. Nu le-am pus întâmplător, ci pentru a monitoriza consumul de carburant, pentru a limita drumurile care nu aveau legătură cu activitatea noastră. Se monitorizează mai bine timpul de lucru. A fost o decizie luată de Comitetul Director al Direcției, la propunerea Direcției Mecanizare. Erau mereu discuții despre consum. De exemplu, la Dustere, în cartea tehnică scria că are un consum de 5,5. Băieții spuneau că are 7,5, că sunt drumuri proaste… Odată ce am instalat programul, am văzut că de fapt consumul e 6,5. Înainte aveam probleme cu consumul de combustibil, acum ne facem deplasările în așa fel încât să nu mai fie probleme. Există o limită pentru carburant, carduri de alimentare, cu 1320 de lei pe lună pentru cele 21 de autovehicule și 6.000 de lei pentru utilaje. Există și sonde litrometrice în rezervoare, ca să nu mai existe discuții că se ia combustibil cu furtunul din rezervor. Am preluat și noi modelul de la alte instituții sau societăți private care aveau sistemul instalat și țineau consumul și timpul efectiv de lucru sub control”, explică directorul.

După cum anunțam acum câteva zile, Direcția Silvică Mureș va instala, începând din această săptămână, sistem de monitprizare pe tot parcul auto. Vorbim despre 30 de utilaje pentru drumuri forestiere, 75 de autoutilitare şi maşini de teren ale direcţiilor şi subunităţilor şi 13 utilaje pentru exploatarea lemnului şi prelucrare primară.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi