DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.1 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Toate mașinile și utilajele Direcției Silvice Mureș vor fi urmărite prin GPS

Recomandate

Începând de săptămâna viitoare, toate mașinile și utilajele Direcției Silvice Mureș vor fi monitorizate prin GPS. Vorbim despre 30 de utilaje pentru drumuri forestiere, 75 de autoutilitare şi maşini de teren ale direcţiilor şi subunităţilor şi 13 utilaje pentru exploatarea lemnului şi prelucrare primară.

După cum a declarat pentru forestmania.ro șeful Direcției, Ilie Covrig, prin această măsură se vor urmări timpii morți ai echipamentelor, dar și drumurile pe care, „poate accidental” le fac angajații cu mașinile de serviciu.

„Până la urmă trebuie să ne raliem la tendinţele care sunt deja la diferite întreprinderi, cum ar fi Romgaz sau alte direcții silvie din țară, înțeleg că la Gorj au un sistem asemănător. În felul acesta o să ne dăm seama dacă din opt ore se lucrează trei sau cinci, ceea ce este foarte practic, putem să vedem şi care sunt timpii morţi. Poate vom afla că cedează un filtru de motorină și aceasta e cauza… Nu știm, vom vedea”, ne-a spus directorul.

Instalarea soft-ului se va face în etape. Primele sisteme vor fi montate  pe tractoarele pentru întreţinerea drumurilor forestiere, apoi pe utilajele terasiere, buldoexcavatoare, cilindrii compactori şi alte asemenea utilaje. Şi o a treia categorie de utilaje folosite la drumurile forestiere sunt auto, flota de autobasculantă.

„O altă categorie mare sunt utilajele pe care le folosim în exploatarea lemnului şi în prelucrarea primară. Deci aici vorbim de tractoare articulate forestiere, de încărcătoare frontale şi alte utilaje care deservesc depozitele de material lemnos şi, nu în ultimul rând, vorbim de flota de autoutilitare şi maşini de teren care le găsim la subunităţi, la ocoalele silvice şi în centrala Direcţiei Silvice Silvice”, a detaliat Ilie Covrig.

Costul mediu pe utilaj pentru instalarea aparatului GPS şi a soft-ului a fost de 200 de euro. „În acest an achiziţionăm aparatele şi soft-ul, iar începând de la anul sau peste 12 luni, când expiră contractul, să mergem doar pe abonament. Sunt cele trei componente aparat, soft plus abonament”, a spus Ilie Covrig.

Direcţia Silvică Mureş administrează în jur de 184.000 de hectare, dintre care 103.000 hectare sunt păduri ale statului şi 81.000 hectare păduri private, precum şi o reţea de drumuri forestiere de 800 kilometri. Are in subordine 10 ocoale silvice: O.S.Luduș, O.S. Tg.Mureș, O.S.Reghin, O.S.Gurghiu, O.S.Fâncel, O.S. Rastolița, O.S. Lunca Bradului, O.S. Sovata, O.S. Târnăveni și O.S. Sighișoara.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi