DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Dronele în exploatarea forestieră: americanii le folosesc la instalarea liniei de funicular

Recomandate

Mai multe companii de exploatare forestieră din SUA folosesc drone la instalarea liniei de funicular. Acestea înlocuiesc oamenii, care altfel ar fi tras manual cablurile pe terenuri mari și dificile.

„O dronă este clasificată ca un vehicul aerian fără pilot, controlat de la distanță de o persoană aflată la sol. Dronele sunt unele dintre cele mai versatile piese de echipament și pot fi utilizate în o gamă largă de operațiuni. Dronele noastre sunt ca niște cai de lucru, așa că le puteți folosi pentru a trage cabluri, furtunul de incendiu, a transporta unelte și multe altele”, explică producătorul Hilltop Aerial.

Utilizarea dronelor de mare putere în industria exploatării forestiere a avut un impact pozitiv în ultimii ani, iar Hilltop a avut un rol important, anunță forestnet.com.

Compania înființată în 2021, cu sediul in Banks, Oregon, a contribuit la dezvoltarea unuia dintre primele prototipuri de drone pentru industria forestieră și a continuat să își îmbunătățească tehnologia. Hilltop Aerial a livrat peste 50 de drone la peste 40 de companii.
„Am vândut drone clienților din Washington, Oregon, California, Texas și Chile, în America de Sud”, a spus Madelynn, co-fondator al companiei. „Oferim, de asemenea, drone și servicii pe scară largă companiilor de exploatare forestieră, departamentelor silvice, companiilor de linii electrice, proprietarilor de terenuri, departamentelor de pompieri, operațiunilor de căutare și salvare”.

Modele de drone

Hexacopter – Acesta este modelul de dronă puternic și cel mai bine vândut. Hexacopterul Hilltop Aerial vine cu un controler de la distanță, o cameră GoPro și suport, două seturi de baterii reîncărcabile și un încărcător de baterii. Un set de baterii oferă suficientă energie pentru ca drona să realizeze o amenajare de aproximativ 1.524 metri. Prețul ajunge și la 35.000 de dolari.

Quadcopter – Este o dronă mult mai mică, dar puternică. Este excelentă pentru operațiuni mai mici. De asemenea, se pot adăuga diferite camere, de la camere termice la camere care oferă o vizibilitate completă în timpul zborului. Un astfel de model costă în jur de 22.500 de dolari.

Beneficiile utilizării dronelor în operațiunile de exploatare forestieră

Datorită naturii exploatării forestiere și a cerințelor fizice implicate, beneficiile dronelor au atras rapid atenția, din mai multe motive. Pentru acele companii care utilizează drone în operațiuni de exploatare forestieră, este puțin probabil să se întoarcă la ceea ce era „la ordinea zilei”.

Roger Smith de la RL Smith Logging Inc. este un adept al dronelor. „Noi abordăm în totalitate tehnologia în industria de exploatare forestieră, iar drona se află în fruntea listei noastre datorită diverselor modalități în care ne poate ajuta pe teren. De asemenea, drona ne economisește timp și bani în fiecare zi în care o folosim și a redus în mod semnificativ eforturile noastre manuale de tras cu cabluri”.

„Putem folosi dronele pentru a examina o zonă, cum ar fi dealuri abrupte sau văi, zburând cu drona deasupra pentru a oferi o imagine mai clară și mai bună”, a adăugat Smith.

În exploatarea forestieră cu cablu – funicular – , terenul este împărțit în secțiuni. Pentru a instala o linie de transport suspendată, un muncitor trebuie să meargă în sus și în jos pe zona respectivă, trăgând manual o funie sau o sârmă. Funia este un cablu mic folosit pentru a trage linia principală sau linia de transport suspendată la locul potrivit. Această sarcină de a traversa terenul și a trage funia poate dura de la câteva ore până la câteva zile pentru a fi finalizată. Este o muncă dificilă și solicitantă din punct de vedere fizic.

Drona poate efectua aceeași sarcină în câteva minute. Zboară pe suprafața zonei cu o funie care este conectată la cea principală. Drona poate trage aproximativ 914 metri de funie în câteva minute.

S-a pus un accent puternic pe reducerea activității la sol pentru a îmbunătăți siguranța, iar industria a făcut progrese importante în acest sens, a remarcat Smith. „Industria dronelor îmbunătățește siguranța, iar aceasta previne accidentele”.

Dronele cântăresc între 14-18 de kilograme și pot trage între 32-36 de kilograme, ceea ce este suficient pentru o funie de aproximativ 1.524 de metri.

Hilltop Aerial oferă instruire, cel puțin o zi sau chiar mai mult, până când muncitorii din industria forestieră se simt confortabil să lucreze cu drona singuri. Unii se descurcă bine după o oră de antrenament. Compania oferă și suport 24/7.

Dublu avantaj

La solicitarea forestmania.ro, Daniel Paul Dima, expert silvic și distribuitor de funiculare Wyssen, explică mai concret despre ce e vorba:

„Dronele sunt de mare ajutor și deja sunt folosite și în Europa – în Elveția, Austria și Italia. În primul rând te ajută la cartare. Ai imagini cu parchetul, cu coridorul, vezi dacă ai stânci, dacă ai cursuri de apă, îți iei distanțele, compari cu harta pe care o ai.

În al doilea rând, pentru instalarea funicularului, îi pui o coardă și zbori de la un capăt la altul al coridorului. Într-o parte o legi la grupul motor, la celălalt capăt o legi de cablul trăgător. Este o muncă de 4 – 6 oameni. Imaginați-vă că vorbim despre un teren dificil, cu cioate, cu crengi, poate cu o doborâtură. Este vorba de siguranța oamenilor. Practic, e cea mai grea zi de muncă la funicular.

Americanii plătesc oamenii la oră, în general. Iar acest timp dedicat cablurilor poate fi lung, o zi, două. Timp în care ai costuri mari și venituri zero”, ne-a explicat Daniel Paul Dima.

Sursa: Forestnet.com

Foto: Hilltop Aerial

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi