DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.4 C
București
12.2 C
Sibiu
17.2 C
Suceava
11.4 C
Covasna
14.7 C
Piatra Neamț
12.5 C
Braşov
15.8 C
Bistrița
17 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Forum european pentru Silvicultură Urbană, în Polonia

Recomandate

Între 24-26 mai 2023 va avea loc la Cracovia, în Polonia, cel de-al 25-lea Forum European pentru Silvicultură Urbană. Evenimentul este co-organizat de Institutul European pentru Păduri (EFI), Fundația Sendzimir și Autoritatea Municipală pentru Spații Verzi din Cracovia și face parte din proiectul CLEARING HOUSE, finanțat de Horizon 2020.

Tema generală EFUF 2023 este „Pădurile urbane ca soluții bazate pe natură”.

EFUF 2023 este deschis tuturor celor interesați de managementul pădurilor urbane, politici, planificare și luare a deciziilor.

„În acest an, ne concentrăm pe manageri, cercetători, practicieni, consultanți și reprezentanți ai grupurilor de părți interesate (de exemplu, lobbyiști, ONG-uri, grupuri de voluntari etc)”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Forumul va explora următoarele aspecte:

Tema 1: Pădurile Urbane și Planurile de Ecologizare Urbană

Explorarea provocărilor de planificare pentru spațiul verde urban existent bazat pe arbori și pentru planificarea noilor păduri urbane, inclusiv opiniile și percepțiile cetățenilor și maximizarea serviciilor oferite de pădurile urbane.

Tema 2: Păduri urbane,  arbori și apă

Explorarea rolului pe care pădurile urbane și arborii din orașe îl pot juca în gestionarea apei în orașe și în jurul orașelor (rezervarea apei, reducerea inundațiilor, limitarea poluării apei), inclusiv impactul secetelor asupra ecosistemelor bazate pe arbori.

Tema 3: Aspecte de management biotic în Silvicultură Urbană

Explorarea impactului dăunătorilor și bolilor și a rolului managementului adaptiv pentru limitarea acestor impacturi.

„Urbanizarea rapidă europeană și schimbările climatice reprezintă unele dintre cele mai mari provocări cu care s-au confruntat vreodată societățile noastre. În Europa, tendințele ne spun că până în 2050, 84% din populația sa va trăi în zone urbane, iar emisiile induse de om, care conduc la schimbările climatice, vor dăuna din ce în ce mai mult sănătății umane și vor avea un impact negativ asupra siguranței noastre. Pentru a aborda aceste provocări, ne concentrăm pe promovarea și inovarea Pădurilor Urbane, ca și contribuitori esențiali la orașe mai verzi, mai sănătoase, mai rezistente și mai viabile.

Pădurile urbane (UF) sunt ecosisteme urbane bazate pe copaci și soluții eficiente bazate pe natură (NbS) care ajută la o mai bună adaptare și atenuare a efectelor negative ale schimbărilor climatice.

UF îmbunătățesc calitatea aerului și a apei, susțin biodiversitatea, îmbunătățesc sănătatea și bunăstarea oamenilor și atenuează temperaturile ridicate din orașele moderne”, mai arată organizatorii.

Sursa: efuf.org, uforest.eu

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi