DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Fundația Kronospan, o nouă acțiune caritabilă pentru elevii din Sâncel și Feldioara

Recomandate

Fundația Kronospan a organizat vineri, la Serenity Resort din Codlea, cea de-a 13-a ediție a evenimentului caritabil „Deschide-ți inima!”.

Beneficiarii Galei Kronospan vor fi elevii Școlii gimnaziale „Ion Pop Reteganul” din Sâncel, județul Alba și ai Liceului „Petru Rareș” din Feldioara, județul Brașov.

În cadrul Galei, la care au participat parteneri și colaboratori ai Kronospan România, a avut loc o licitație, iar banii strânși urmează să fie folosiți pentru crearea unor „săli verzi” în fiecare dintre cele două școli.

În aceste spații elevii vor putea desfășura diverse activități sau vor deprinde un meșteșug.

„Sala verde nu va fi doar o clasă. Va fi un loc în care să renască pasiunea pentru meserii, un loc în care copiii de astăzi să devină oamenii de încredere ai societății de mâine”, spun cei de la Fundația Kronospan.

Pe de altă parte, atât managerii celor două școli, cât și primarii din Sâncel și Feldioara, sunt încântați de proiect și spun că elevii de gimnaziu vor avea de-acum posibilitatea să învețe o meserie, în condițiile în care forța de muncă a devenit o problemă.

Anul trecut, Gala caritabilă Kronospan a avut loc la Sebeș, Alba. În urma evenimentului s-au strâns fonduri substanțiale, care au ajuns la cele două școli.

Școala din Sâncel a beneficiat de bani pentru renovări, întrucât clădirea fusese afectată de un puternic incendiu, în 2020, iar elevii fuseseră relocați în alte clădiri din comună.

La liceul din Feldioara s-a reabilitat parterul corpului B, unde se află și atelierul de prelucrarea lemnului. S-au scos lambriurile și podelele, s-au înlocuit tavanele false și caloriferele, s-a turnat șapă nouă, s-au reparat și zugrăvit pereții și s-a montat parchet nou. Pe lângă ajutorul financiar oferit de fundație, au beneficiat de sprijinul Primăriei Feldioara, prin bunăvoința căreia au extins lucrările, reabilitând holurile și grupurile sanitare.

Fundația Kronospan a fost creată în 2011 de producătorul global de panouri pe bază de lemn Kronospan. Obiectivul este de a reinvesti în comunitățile locale și de a promova dezvoltarea durabilă.

Fundația Kronospan s-a implicat, de-a lungul ultimilor 12 ani, în proiecte de dezvoltare comunitară, educațională sau culturală, contribuind financiar la programe pentru nenumărate școli, spitale, asociații și grupuri de copii, artă și mediu.

Mai multe detalii: Fundația Kronospan

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi