DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
33.1 C
Sibiu
33.4 C
Suceava
33.6 C
Covasna
34.3 C
Piatra Neamț
31.9 C
Braşov
31.1 C
Bistrița
35.9 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Guvernul SUA investește 34 de milioane de dolari în sectorul forestier: producție și locuri de muncă

Recomandate

Ca parte a obiectivului său de a dezvolta America rurală, administrația Biden-Harris anunță că 33,7 milioane de dolari vor fi investiți în proiecte privind consolidarea economiei produselor din lemn, locurile de muncă din sector și promovarea managementului durabil al pădurilor, anunța US Forests Service.

Această investiție este inclusă în proiectul președintelui american privind reconstrucția țării – Legea infrastructurii bipartizane – și, în ceea ce privește domeniul forestier, are la bază legătura crucială dintre păduri și economiile rurale. În plus, locurile de muncă din sectorul forestier, în special în comunitățile care depind de pădurile și de pajiștile naționale, vor avea parte de sprijinul necesar pentru a crește și a prospera.

„Pădurile sănătoase depind de o industrie sănătoasă a produselor forestiere și, în condițiile în care națiunea se confruntă cu o criză continuă a incendiilor de pădure, este mai important ca niciodată să se investească în gestionarea durabilă a acestora pe toate terenurile”, a declarat secretarul de stat pentru Agricultură, Tom Vilsack. „Aceste investiții vor reduce riscul de incendii catastrofale, vor sprijini locurile de muncă existente și vor crea noi oportunități economice în comunitățile dezavantajate economic.”

Restaurarea pădurilor creează produse secundare, cum ar fi biomasa lemnoasă. Datorită investițiilor Serviciului American pentru Păduri în industria produselor derivate din lemn, aceste materiale, care ar fi fost în mod normal aruncate, poate fi transformate acum în diferite produse din lemn.

Administrația Biden-Harris pune la dispoziție 29 de milioane de dolari pentru a înființa, redeschide sau îmbunătăți afaceri care achiziționează și procesează aceste produse secundare provenite de pe terenuri administrate federal sau terenuri expuse riscului de incendiu, insecte și boli. Peste două treimi dintre afacerile bugetate vor folosi produse secundare rezultate în urma restaurării pădurilor și vor reduce utilizarea de combustibili ce prezintă risc pe terenurile identificate în Strategia de criză a incendiilor sălbatice a Serviciului Silvic.

Aceste afaceri reprezintă, de asemenea, angajatori esențiali în comunitățile defavorizate. Două treimi din toate propunerile finanțate vor fi implementate în comunitățile dezavantajate, așa cum sunt identificate de Instrumentul de screening pentru clima și justiția economică. Finanțarea va sprijini, de asemenea, în mod direct comunitățile care își extind capacitatea de producție.

Pe lângă sprijinirea instalațiilor de prelucrare a lemnului, 4,7 milioane de dolari vor finanța proiecte de traversare temporară a apei cu echipamente forestiere grele tip skidder. Aceste poduri provizorii vor proteja izvoarele, pâraiele și mlaștinile în timpul operațiunilor forestiere. Finanțarea va ajuta la implementarea unui program de închiriere sau de partajare a costurilor care promovează utilizarea acestor poduri provizorii în toate zonele.

Sursa: lesprom.com, fs.usda.gov

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi