DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

3.8 C
București
2.3 C
Sibiu
0.4 C
Suceava
3.8 C
Covasna
0 C
Piatra Neamț
1.3 C
Braşov
1.4 C
Bistrița
4.8 C
Râmnicu Vâlcea
miercuri, decembrie 6, 2023

Haty Wood Vâlcea își expune produsele din lemn la târgul IBS 2023, în Las Vegas, SUA

Recomandate

Unul dintre cele mai mari târguri ale industriei de prelucrare a lemnului din America de Nord – International Builders’ Show (IBS) 2023 – are loc între 31 ianuarie și 2 februarie la Centrul de Convenții Las Vegas, Nevada, SUA.

Printre expozanți se numără și firma Haty Wood din Vâlcea, care se va prezenta cu produsele sale finite. Astfel, vor fi expuse panourile, lambriurile, baluștri sau treptele pe care echipa Haty le produce în fabrica din Băbeni.

Un târg cu peste 1.300 de companii expozante

International Builders’ Show (IBS) 2023 oferă oportunități uriașe pentru participanți, de la lansare de noi produse, până la sesiuni de educație și tendințe pentru construcțiile din lemn. Este un „spectacol de tehnologie”, în care furnizori de top își prezintă strategiile prin care fac față provocărilor din piață, noile echipamente, inovațiile. În plus, ca la orice târg, producătorii fac schimb de idei, de bune practici, se cunosc între ei. Mai mult, există posibilitatea încheierii de noi contracte.

Anul acesta, IBS se desfășoară în paralel cu Kitchen & Bath Industry Show (KBIS) în cadrul evenimentului „Săptămâna de Design & Construcții (Design and Constructions Week)”.

În cifre, IBS înseamnă 45.000 de metri pătrați, peste 1.300 de companii expozante din care numărul expozanților internaționali este de 250. Țări reprezentate: 29.

Ca participanți, vorbim despre constructori de case, firme de prelucrare, arhitecți, dealeri de materiale de construcție și distribuitori.

Haty, o poveste de succes a lemnului românesc

Haty Wood este o companie românească înființată în 1994 și care a devenit unul dintre marii exportatori de cherestea, cu produse premium certificate FSC. În iunie 2022, și-a diversificat oferta, lansând o serie de noi produse, pe lângă cherestea tivită și uscată de fag. O altă noutate a fost că au adăugat și rășinoasele ca materie primă, după ani buni de procesat fag.

În acest moment fabrica din Băbeni are în ofertă baluștri din fag și rășinoase, panouri, grinzi stratificate și lambriu de rășinoase, parchet de fag și stejar.

„Tot ceea ce am produs de-a lungul timpului și producem mai nou sunt materiale căutate și nu doar la noi, ci în toată lumea. Facem acum baluștri pentru scări sau picioare pentru canapele, scaune și mese. Facem panouri ce pot fi folosite la blaturi, mese, trepte pentru scară, facem grinzi pentru construcții. Producem și lambriu pentru placarea diverselor suprafețe și avem și parchet la dimensiuni solicitate. Toate sunt produse premium, sunt scoase pe linii nou- nouțe și sunt spectaculoase”, a declarat Adriana Manea, managerul companiei, pentru forestmania.ro.

Fabrica a accesat fonduri europene pentru liniile de producție și a investit în pregătirea angajaților. Este un model de economie circulară, resturile din lemn fiind folosite la centrala termică.

Haty Wood este membru al Asociației Forestierilor din România (ASFOR), motiv pentru care, la târgul din America, la standul lor va fi expus și logo-ul Asociației.

„În această industrie secretul este respectul. Respectul față de materia primă, adică față de pădure, respectul față de comunitatea în care îți desfășori activitatea, față de parteneri și, mai ales, față de oamenii tăi, angajații. Oamenii buni sunt greu de găsit, iar dacă îi găsești trebuie să ai grijă de ei. Chiar și după atâția ani, Haty Wood este legată de valorile pe baza cărora a fost întemeiată: standarde înalte de afaceri, arta prelucrării lemnului cu generații care lucrează împreună pentru bunăstarea comunității locale”, punctează Adriana Manea.

Vom reveni cu detalii despre târgul IBS în perioada umătoare.

Sursa: IBS, Haty

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi