DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.6 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

John Deere, Komatsu și Ponsse opresc livrările de utilaje noi și second hand către Rusia și Belarus

Recomandate

Revista suedeză de agricultură ATL și portalul forestry.com informează că trei dintre marii producători de utilaje (inclusiv forestiere) – John Deere, Komatsu și Ponsse – opresc toate livrările de mașini noi, second hand și piese de schimb pe piețele din Rusia și Belarus. Anterior, și producătorul Kesla a luat o decizie similară, dar și lanțul IKEA.

Într-un comunicat de presă, Ponsse explică că vânzările din Rusia și Belarus reprezintă 20% din vânzările nete ale companiei, pe baza situației financiare pentru 2021.

„Ponsse a decis astăzi să întrerupă temporar toate operațiunile de export către Rusia și Belarus atât pentru utilajele forestiere PONSSE, cât și pentru piesele de schimb. De asemenea, subsidiara rusă a grupului Ponsse, OOO Ponsse, își întrerupe temporar vânzările de piese de schimb și operațiunile de service. Vânzările din Rusia și Belarus reprezintă aproximativ 20% din vânzările nete ale companiei, calculate din situațiile financiare din 2021.

În același timp, Ponsse își retrage raportul operațiunilor pentru anul în curs, din cauza incertitudinilor provocate de invadarea Ucrainei de către Rusia și de sancțiunile UE. Compania anunță că nu va oferi noi orientări pentru anul în curs. În conformitate cu raportul anterior, rezultatul operațional al Grupului în euro în 2022 este estimat a fi egal cu cel din 2021.

În această situație dificilă, Ponsse se străduiește să aibă grijă și de personalul OOO Ponsse”, se arată în comunicatul oficial al companiei.

Tot mai multe companii decid că nu vor să mai facă, cel puțin temporar, afaceri cu Rusia și Belarus, lista devenind de la o zi la alta tot mai lungă.

Sursa: forestry.com, ponsse.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi