DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25.6 C
București
22.9 C
Sibiu
23.7 C
Suceava
23.7 C
Covasna
22.2 C
Piatra Neamț
22.9 C
Braşov
21.9 C
Bistrița
14 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Kronospan a investit peste 20 de milioane de euro într-un centru logistic din Ucraina

Recomandate

Grupul Kronospan, care deține întreprinderile de prelucrare a lemnului Kronospan UA (regiunea Volînia) și Kronospan Rivne (regiunea Rivne) în Ucraina, a investit mai mult de 20 de milioane de euro în crearea unui centru logistic în satul Kalynivka, regiunea Kiev, potrivit Nataliei Pokinska, director general al Kronospan Ucraina, a anunțat en.interfax.com.ua.

„În contextul războiului în desfășurare, a perturbării rutelor logistice și a altor condiții nefavorabile, investim mai mult de 20 de milioane de euro într-un centru logistic în apropiere de Kiev, a cărui scop este să primească mărfuri pe cale rutieră și feroviară de la companii și de la diviziile noastre teritoriale”, a declarat Pokinska la Forumul FIT for Ukraine.

Potrivit acesteia, etapa principală a investițiilor a fost finalizată, iar centrul logistic este situat pe o suprafață de 15 hectare, dispune de facilități și capacități pe care le poate oferi partenerilor. Construcția a început în 2019.

Pokinska a subliniat că, pe parcursul celor 19 ani de activitate a Kronospan în Ucraina, investiția totală în industria de prelucrare a lemnului din această țară a depășit 900 de milioane de euro (atât din fonduri proprii, cât și din instituții financiare, inclusiv Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), iar de la declanșarea războiului împotriva Ucrainei – 122 de milioane de euro.

De asemenea, a menționat că proiectul construcției unei fabrici în regiunea Rivne, în care investițiile au început în 2019 și unde a fost pusă în funcțiune prima linie de producție de lemn stratificat în 2021, este unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din Ucraina din ultimii ani (mai mult de 400 de milioane de euro). În total, au fost create peste 700 de locuri de muncă la întreprinderile companiei.

Grupul Kronospan, înființat în Austria în 1897, este astăzi un important producător global de panouri din lemn. Include peste 40 de fabrici în mai multe țări, inclusiv în România – Sebeș și Brașov.

Sursa: en.interfax.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi