DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
7.2 C
Covasna
9 C
Piatra Neamț
8.2 C
Braşov
8 C
Bistrița
9.1 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

Lemn de foc vândut cu „porția” în Franța. „Avem între 30  și 50 de apeluri pe zi”

Recomandate

Pe fondul creşterii preţurilor la gaze şi electricitate, lemnele pentru încălzire cunosc un adevărat boom în Franţa, astfel că vânzătorii sunt nevoiţi să raţionalizeze şi chiar să refuze unii clienți, relatează ziare.com.

Vânzător de lemne la Wissembourg, în apropiere de graniţa Franţei cu Germania, Christophe Glad face de 23 de ani această meserie însă anul acesta este unul deosebit. „Sunt tot timpul pe drum să fac livrări. Suntem obligaţi să raţionalizăm, să facem două şi chiar trei livrări pentru ca clienţii să poată să înceapă iarna”, explică Christophe Glad care este şi preşedintele sindicatului comercianţilor de lemne de încălzire din Alsacia.

Mulţi din clienţii lui Christophe Glad sunt din Germania, unde speculaţiile cu lemne sunt importante. Dacă în Franţa preţul unui metru cub de lemn oscilează între 90 şi 100 de euro, faţă de 70 până la 80 de euro anterior, în Germania, unde dependenţa de gazele ruseşti este una puternică, poate ajunge până la 200 de euro.

„Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care vor să facă economii iar folosirea lemnului drept principala modalitate de încălzire este energia cea mai ieftină”, confirmă şi Laura Menrath, asistent administrativ la firma Moose, o companie specializată în producţia de sobe şi şeminee care are sediul la Vendenheim, în apropiere de Strasbourg.

Laura Menrath a precizat că a constatat o explozie a cererii pentru sobele pe buşteni în acest an, faţă de cele pe peleţi. „Înainte erau în proporţie de 50/50″ dar acum sobele pe buşteni sunt în creştere puternică iar la firma Moose „doar o persoană din 20 se mai interesează în prezent de sobe pe peleţi”, explică Laura Menrath.

În contextul acestei cereri crescute, vânzătorii de lemne, care în mod tradiţional îşi fac stocuri înainte de venirea iernii, abia pot face faţă cererii în ultimele săptămâni.

În mod normal, facem livrări încă din vară, însă în acest an avem „între 30 şi 50 de apeluri pe zi”, iar în unele zile „chiar şi până la 100 de apeluri”, susţine Christophe Glad . Acesta a fost nevoit să renunţe să mai livreze unor persoane care au optat prea târziu în acest an pentru încălzirea pe lemne.

Sursa: ziare.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi