DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
6.5 C
Covasna
8.5 C
Piatra Neamț
8.5 C
Braşov
9.5 C
Bistrița
8.4 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

Luni se lansează la Brașov proiectul de elaborare a Noului Cod Silvic

Recomandate

Consorțiul care a câștigat licitația pentru elaborarea Noului Cod Silvic și legislației subsecvente organizează luni, 13 martie, la Brașov, un eveniment de lansare a proiectului.

Redăm comunicatul transmis cu această ocazie:

„Asocierea formată din Universitatea Transilvania din Brașov (UNITBV), Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” (INCDS) a semnat recent contractul pentru servicii de elaborare de studii pentru proiectul noului Cod silvic și a modelului de structurare a legislației subsecvente cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Asocierea dintre cele trei instituții are rolul de a furniza autorității un proiect cu caracter TEHNIC, asigurând TRANSPARENȚA și ECHILIBRUL la care se așteaptă factorii interesați.

Proiectul de Cod silvic va fi pus la dispoziția autorității centrale pentru silvicultură, care va beneficia de o bază de expertiză tehnică și legislativă solidă pentru demersurile pe care intenționează să le întreprindă.

Unul dintre obiectivele principale ale contractului este acela de a asigura consultarea factorilor interesați în ceea ce privește proiectul Codului silvic și modelul de structurare a legislației subsecvente.

În acest context, vă invităm în data de 13 martie 2023, începând cu ora 10, în Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania din Brașov, pentru a lua parte la prezentarea proiectului și la lansarea activității de consultare preliminară a factorilor interesați”, se arată în comunicatul semnat de prof. univ. dr. ing. Bogdan Popa, lider de echipă din partea asocierii UNITBV, USV, INCDS.

A fost creat și un site dedicat procesului de elaborare a Noului Cod Silvic, cu detalii despre proiect, activități, metodologie, resurse sau echipă. Deocamdată, site-ul este în lucru, dar îl puteți accesa AICI.

Este posibil ca la evenimentul de lansare să participe și ministrul Mediului, având în vedere că ministerul e autoritatea contractantă.

Mai multe despre viitorul Cod Silvic, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi