DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
9.1 C
Covasna
11.6 C
Piatra Neamț
9.7 C
Braşov
11.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Ministerul Mediului a lansat campania „Curățăm România!”

Recomandate

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, și secretarul de stat Bogdan Balanișcu au anunțat astăzi lansarea campaniei naționale „Curățăm România!”. Aceasta se va derula între 4 aprilie și 4 mai și e de așteptat ca mai multe instituții centrale și locale să „pună umărul” alături de minister la curățenia generală vizată. De altfel, ministrul a făcut un apel la autoritățile publice locale de a se alătura inițiativei, cu atât mai mult cu cât se vor aloca și fonduri în acest sens, și s-a referit concret la primării, Apele Române, Gărzi de Mediu, agenții de protecția mediului, dar și RNP Romsilva. Conferința de presă a fost organizată într-o zonă plină de gunoi din zona Giulești-Sârbi din Capitală.

„Mi-e greu să aleg un cuvânt între nepăsare, dezastru sau rușine… Adevărul e că este un dezastru, pentru că sunt mii, zeci de mii de locuri în țară pline de gunoi care ne spun că nu mai putem rămâne indiferenți. (…) Este o campanie în care vrem să implicăm fără excepție toate autoritățile publice locale. Să extindem acele bune practici care se desfășoară în anumite localități. Am chemat alături de noi instituții care pot ajuta sau pot intra în acțiuni de ecologizare. Trebuie să schimbăm fața României. Implicăm și Regia Națională a Pădurilor, pentru că vrem ca pădurile noastre să fie curate și vrem să avem în fiecare localitate o zi a pădurilor curate”, a spus ministrul.

Secretarul de stat Bogdan Balanișcu a spus că rolul RNP Romsilva în campanie va fi să organizeze cel puțin trei acțiuni de ecologizare pe raza fiecărui ocol silvic.

„Avem această responsabilitate, împreună, fiecare dintre noi, să avem grijă de țara noastră. Iar acest lucru îl putem face dacă ne unim într-un efort comun. Practic, campania se va desfășura între 4 aprilie și 4 mai. Salut disponibilitatea asociațiilor orașelor, municipiilor și comunelor din România de a se implica. Ne bazăm pe implicarea fiecărui UAT în acțiuni. Se vor organiza și echipe de lucru la nivel de județe, care să coordoneze activitățile astfel încât să curățăm România și să avem o țară fără deșeuri abandonate”, a spus Bogdan Balanișcu.

Campania Națională „Curățăm România!” se adresează tuturor românilor, de la copii, la cei maturi, din toate gospodăriile și din toate colțurile țării, anunță ministerul. Este prima campanie de acest fel, în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile Municipiilor, Orașelor, Comunelor, instituțiile deconcentrate și societatea civilă.

Sursa și foto: Ministerul Mediului

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi