DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.6 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Ministrul Mediului, vizat de o moțiune simplă a USR. Sunt „disperați după procente!”

Recomandate

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, este vizat de o moțiune simplă a parlamentarilor USR, care îl acuză că nu e interesat de apărarea mediului, ci „mai degrabă de distrugerea lui”, după cum a anunțat președintele interimar al Uniunii, Cătălin Drulă.

„Prin acțiunile întreprinse de la preluarea mandatului, ministrul Tánczos Barna a demonstrat că nu este deloc interesat de apărarea Mediului, ci mai degrabă de distrugerea lui. Așa cum nu este interesat de respectarea legii, ci de mai degrabă de apărarea intereselor unor „băieți deștepți”. Ultima dovadă în acest sens: inaugurarea cu mare pompă a unei lucrări ilegale pe Crișul Alb”, transmite USR.

„Mai multe anchete de presă au evidențiat, în mod repetat, cum această guvernare PSD-PNL-UDMR este în cârdășie cu mafia lemnului, iar domnul Tanczos Barna a «executat» în cel mai evident stil mafiot un inspector șef al Gărzii de Mediu Timișoara, care a deranjat interesele PSD și PNL. Îl vom chema pe ministrul Mediului în fața Parlamentului și îi vom cere să explice ceea ce pare să fie un jurământ de sânge făcut cu PSD și cu PNL pentru a proteja mafia pădurilor. Vedem, iarăși, cum mafia, partidele și instituțiile de forță și-au dat mâna ca să facă bani într-un sistem cleptocrat, de tip iliberal, iar singura opoziție democratică care se luptă cu ei este USR. Ne vom lupta și în continuare, pentru 2024”, declară Cătălin Drulă, președintele interimar al USR.

Potrivit comunicatului USR, cea mai recentă dovadă de sfidare a legii și a Justiției din România, precum și a cetățenilor care își doresc un mediu sănătos pentru un trai sănătos, a fost furnizată de ministrul Tanczos Barna zilele trecute, când „s-a grăbit să inaugureze cu mare pompă barajul de la Mihăileni, lucrare ilegală a cărei autorizație de construcție a fost suspendată pe 22 martie de Tribunalul Cluj”.

UDMR: USR are comportament de activist

Șeful grupului parlamentar al UDMR a comentat intenția USR de a depune o moțiune împotriva ministrului lor, subliniind ideea că USR „nu rezolvă nimic”.

„Sunt stupefiat. USR are un comportament de activist, dar n-a făcut nimic pentru mediu – putem să vedem că în acele localităţi care sunt conduse de USR nu s-a făcut nimic în legătură cu aceste subiecte, nici cu calitatea aerului, nici cu deșeurile. Am văzut în Sectorul 1 din Bucureşti mormanele de gunoaie pe stradă, dar nu s-a rezolvat nimic. Am văzut ce a făcut domnul primar din Timişoara cu încălzirea oraşului. Deci, pot să vă spun, în acest sens, că USR practică greenwashing-ul, o dezinformare ecologică, deci se comportă ca un activist, aduce anumite subiecte în dezbatere, dar nu vrea să rezolve absolut nimic în legătură cu aceste subiecte”, a afirmat liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților, Csoma Botond, după ce USR a anunţat că depune moţiune simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna.

Acesta a susţinut că ministrul UDMR Tánczos Barna nu face altceva decât să repare administrarea defectuoasă al ministerului din ultimii 10 ani.

„Moțiunea simplă este e o acţiune absolut politicianistă a USR, se vede că nu mai au subiecte. Au avut alte subiecte cu justiţia, acum încearcă alte subiecte. Nici la justiţie n-au propus nicio soluţie viabilă, tot aşa fac şi cu mediul – greenwashing şi poziţie de activist, dar cred că sunt un pic ipocriţi din acest punct de vedere. Nu are nicio şansă să treacă această moţiune simplă”, a adăugat liderul deputaţilor UDMR. Csoma Botond așteaptă de la liderii USR „soluții, nu doar vorbe”.

„M-am așteptat la o altă atitudine din partea USR, dar sunt dezamăgit de această prestație. Critici ceva, ai o nemulțumire, vino cu propunere de rezolvare. Să critici numai de dragul de a critica mi se pare, mai nou, o marcă înregistrată a USR”, a mai spus deputatul UDMR.

Tánczos Barna: Mă mir că abia acum a venit…

„La cât de disperat este pentru procente în sondaje, USR-ul, mă mir că a venit abia acum moţiunea, e un domeniu drag USR-ului, eram sigur ca va veni mai devreme sau mai târziu o moţiune”, a spus ministrul Mediului despre anunţul lui Cătălin Drulă privind depunerea moţiunii împotriva sa.

Despre criticile care i se aduc, ministrul a arătat că legat de problema de la Timiş şi Caraş, acolo este vorba de o problemă bicefală. „La un moment dat am primit informaţii de la ambele persoane care sunt acum anchetate sau verificate, într-un control dispus de mine, este vorba de fostul şef al Gărzii Forestiere din Timişoara şi de fostul şef al Direcţiei Silvice din Caraş Severin. Ei se acuză reciproc şi atunci când am dispus controlul, i-am revocat pe amândoi”, a spus ministrul, adăugând că a promovat un director din Garda Forestieră Timişoara, deci nu a venit nimeni din afară, nici de la partid.

„Am cerut un singur lucru, rezultate şi controale, în momentul de faţă, comparând datele în comparaţie cu anul trecut .. este exact dublu. În momentul de faţă, se fac mai mutle controale, se dau mai multe amenzi şi mai multe confiscări de lemne”, a menţionat Tanczos Barna.

Despre anchetă, ministrul mediului a afirmat că aşteaptă rezultatele controlului cerut de el, pentru că „acuzaţiile sunt extrem de dure la adresa ambelor persoane”.

Ministrul a făcut declarații pe această temă și ieri, la demararea campaniei naționale „Curățăm România!”, când a fost întrebat dacă are emoții cu privire la moțiune.

„Nu am emoții, sunt în fiecare zi cu moțiunea în față pentru că sunt foarte multe probleme care sunt interpretate în mod absolut incorect. În momentul în care vorbim de deșeuri și arătăm pe Facebook zi de zi cât de responsabile sunt două-trei comunități mici, dar aceleași persoane nu se duc la colegii de partid să îi consilieze să rezolve aceste probleme… este o abordare mincinoasă”.

Sursa: stiripesurse.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi