Noul director al RNP, primele declarații: „Romsilva trebuie să fie model de bune practici pentru tot sectorul”

0
3317

Daniel Nicolăescu, noul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, a fost instalat în funcție pentru un mandat provizoriu de patru luni. În această dimineață el a avut o primă întâlnire, din noua poziție, cu ministrul Mediului. Contactat de forestmania.ro, Daniel Nicolăescu a vorbit despre obiectivele sale pe termen scurt.

„În primul rând, vreau să mulțumesc Consiliului de Administrație pentru încredere. Țin să îi mulțumesc și ministrului Tánczos Barna și sper să contez în continuare pe sprijinul său. Fiind un mandat provizoriu, nu am un plan de management, dar am câteva obiective clare. Regia Națională a Pădurilor este un brand cunoscut și recunoscut pe domeniul său. În ceea ce mă privește, îmi propun ca RNP să adopte cele mai înalte standarde în privința gestionării durabile a pădurilor. Vreau să avem o administrare modernă, performantă. Romsilva trebuie să fie un model de bune practici pentru tot sectorul. Și sunt convins că, alături de colegi, și cei de la centru și cei din teritoriu, vom reuși. Sunt multe provocări în acest moment, criza energetică fiind una dintre ele. Va fi presiune foarte mare pe lemn. Prețurile la lemn de foc au crescut considerabil. Așa cum știm, prețul face piața. Vom scoate cât mai mult lemn pe piață, este unul din obiectivele mele majore”, a declarat, pentru forestmania.ro, Daniel Nicolăescu.

Reamintim că, la propunerea Consiliului de Administrație, ministrul Mediului l-a numit în funcția de director general al Romsilva pe inginerul silvic Daniel Nicolăescu, înlocuindu-l pe George Mierliță.

Daniel Nicolăescu a fost consilier al secretarilor de stat din Ministerul Mediului Erika Stanciu și Gelu Puiu, a fost membru în Consiliul Național de Vânătoare, a lucrat, timp de 15 ani, ca șef de ocol la RNP, dar și la un ocol privat și în ultimul an a fost director de politici publice la Asociația Administratorilor de Păduri. Este inginer silvic, absolvent al Facultății de Silvicultură Brașov și expert al INCDS „Marin Drăcea”.

Totodată, fostul șef al Ocolului Silvic Aninoasa, fost consilier local la Stâlpeni și actual consilier județean în Argeș, Eleodor Olavi Nițescu va prelua funcția de director adjunct al Romsilva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.