DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.1 C
București
19.1 C
Sibiu
21.9 C
Suceava
18.6 C
Covasna
18.8 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18 C
Bistrița
22 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Pepiniera Salcea a pregătit brăduți la ghiveci pentru Sărbători. Ce trebuie făcut pentru a reuși replantarea?

Recomandate

Cea mai mare pepinieră din Suceava, Salcea, care se întinde pe 55 de hectare, are peste 100.000 de brăduți gata de pus în ghivece și cumpărați de cei care nu vor unul tăiat.

După cum a declarat pentru forestmania.ro Andi Butnaru, managerul Pepinierei, numărul celor care preferă această variantă crește de la an la an.

„De ani buni vindem numai în ghivece. Anul trecut am vândut câteva mii, dar numărul variază de la un an la altul. Vindem numai pe comandă și livrăm. Avem pe stoc în acest moment, în câmp, în jur de 120.000 – molid, brad, brad argintiu, brad de Caucaz, brad alb, molid canadian”, spune Butnaru.

Dacă sunt ținuți la temperaturi optime, aceștia pot fi replantați cu succes.

„Există acest trend de mai mulți ani, pentru că oamenii nu vor să încurajeze tăierea arborilor din pădure. Numai că mulți nu respectă anumite condiții. Când aduci ghiveciul cu brad în casă și îl ții la plus 25 de grade pentru ca apoi să îl scoți la minus 25 de grade… nu supraviețuiesc. Ghiveciul trebuie ținut într-o verandă, la o temperatură sub 20 de grade și, important, acești arbori trebuie udați periodic. În acest fel șansele de reușită la replantare sunt foarte mari”, explică specialistul.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi