DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

1.6 C
București
0.2 C
Sibiu
0.3 C
Suceava
-1.9 C
Covasna
0.9 C
Piatra Neamț
-1.5 C
Braşov
-0.7 C
Bistrița
3.3 C
Râmnicu Vâlcea
joi, decembrie 12, 2024

Premieră în România: Green Energy lansează harta localităților care folosesc biomasă

Recomandate

Pe 14 decembrie va fi lansată, în cadrul unui eveniment cu participare internațională, prima hartă interactivă a localităților din România care folosesc biomasă la încălzirea clădirilor publice și nu numai: BioVill. Harta a fost creată de clusterul Green Energy, organizator al evenimentului.

Platforma BioVillMap va arăta care sunt comunitățile durabile care își asigură energia din surse locale de biomasă. Concret, harta este concepută în așa fel încât oricine va putea afla, printr-un singur click, detalii despre investiție, rezultate, parteneri, comunitate.

La evenimentul di 14 decembrie va lua parte și consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Guvern, un promotor al programului și utilizării biomasei.

Clusterul Green Energy a emis un comunicat cu ocazia acestui eveniment:

„Asistăm la o criză energetică fără precedent în ultimii de ani. Tranziția către sursele regenerabile de energie este una dintre cele mai importante provocări ale momentului.

Prin Agenda 2030 statele și-au asumat obiective ambițioase, precum:

• Obiectivul de dezvoltare durabilă 7: Energie curată pentru toți

• Obiectivul de dezvoltare durabilă 11: Oraşe şi comunităţi durabile

• Obiectivul de dezvoltare durabilă 13: Acţiune climatică

• Obiectivul de dezvoltare durabilă 15: Protejarea, restaurarea și promovarea utilizării durabile a ecosistemelor terestre, gestionarea durabilă a pădurilor, combaterea deșertificării, stoparea și repararea degradării solului și stoparea pierderilor de biodiversitate

Este nevoie de soluții viabile care să înlocuiască sursele de energie pe bază de combustibili fosili cu unele alternative. În acest context Clusterul Green Energy în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a demarat realizarea unei platforme care cartografiază demersurile, realizările comunităților privind tranziția către o energie durabilă, producerea locală a energiei din biomasă.

Scopul platformei este de a inspira și alte comunități care doresc tranziția spre o energie curată bazată pe surse locale. A veni în sprijinul altor APL-uri, afaceri în a implementa astfel de sisteme de generare energie termică.

Clusterul Green Energy – promotor al valorificării biomasei solide în scop energetic, a dezvoltat conceptul „1 sat 1 MW”, a participat în numeroase proiecte precum BioVill – Sate bazate pe bioenergie sau AgroBioHeat – Promovarea biomasei agricole în scop energetic.

Energie durabilă din biomasă – beneficii:

• sporirea confortului de încălzire

• protejarea solului de arderea resturilor vegetale, a eventualelor incendii

• crearea de noi locuri de muncă

• sporirea securității energetice a satului

• protecția mediului ambiant

• trecerea la tehnologii moderne de producere a energiei termice

• surse suplimentare de venit la bugetul local

• surse de venit pentru antreprenorii locali și regionali, pentru producătorii de biocombustibil

• creșterea capacității de utilizare eficientă a surselor energetice

• sporirea atractivităţii comunităţii pentru noi investiții.

• dezvoltarea durabilă a comunității.

Realizări: 200 de sisteme mici și mijlocii instalate, în peste 65 de localtăți din România, însumând în total 40 MW de energie.

La lansarea BioVill vor lua cuvântul, printre alții, primari care au implementat sistemul (și și-au redus cheltuielile cu încălzirea clădirilor publice la jumătate), reprezentantul WIP Renewable Energies din Germania – Dominik Rutz, directorul de dezvoltare al Bioenergy Europe -Manolis Karampinis sau specialistul în inovare al Avebiom Spania, Daniel Garcia. Gazda evenimentului va fi Vajda Lajos, președintele clusterului Green Energy.

Am mai scris despre cluster AICI.

Detalii despre eveniment, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi