DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

Discuții interesante: Președintele ASFOR în dialog cu masteranzii de la Silvicultură Suceava

Recomandate

Ciprian Dumitru Muscă, președintele Asociației Forestierilor din România – ASFOR, a participat aseară, la Facultatea de Silvicultură din Suceava, la o întâlnire cu studenții de la master-ul „Managemetul Activităților din Domeniul Forestier”. El a răspuns astfel invitației facultății, care a avut ca obiectiv să îi familiarizeze pe studenți cu activitatea unei organizații de breaslă – cea a forestierilor.

După întâlnire, facultatea a emis un comunicat, pe care îl redăm:

„Silvicultura …o meserie de ștafetă!

În mediul academic experiența este adesea invitată să vorbească. Am avut un oaspete drag în cadrul cursului de „Organizarea activităților din industria lemnului” (anul I masterat Managemetul Activităților din Domeniul Forestier).

Domnul dr. Ciprian Musca, președintele ASFOR (Asociația Forestierilor din România – ASFOR), absolvent al facultății noastre, a fost invitat să prezinte studenților modul de organizare a activității în domeniul exploatărilor forestiere și industriei lemnului, specificul muncii, modul de valorificare a masei lemnoase și nu în ultimul rând modul în care sectorul forestier reușește să comunice cu societatea.

Ne-am bucurat că studenții au apreciat prezentarea și au fost deschiși și interesați.

Cu siguranță ne vom vedea mai des în formula asta!”

Ciprian Muscă: O experiență bună

Președintele ASFOR ne-a declarat că din punctul său de vedere a fost o experiență bună. Absolvent al Facultății de Silvicultură din Suceava, Ciprian Dumitru Muscă este invitat constant la evenimentele festive ale instituției, cum ar fi deschiderile sau încheierile anilor universitari.

„Am avut posibilitatea să iau contact cu studenții de la master, cărora le-am vorbit atât despre activitatea ASFOR, cât și despre activitățile din producție. A fost o experiență foarte bună și, în plus, m-am bucurat să revin în facultatea pe care am absolvit-o. Am avut un schimb util de informații cu tinerii și am fost suprins plăcut să văd că printre ei este și un lucrător al Ministerului Afacerilor Interne. Poliția vine și pune în aplicare legi într-un domeniu pe care, de regulă, nu îl stăpînește. Ori să vezi pe cineva dornic să aprofundeze, să se perfecționeze în ceea ce face este un lucru lăudabil”, a punctat, pentru forestmania.ro, Ciprian Dumitru Muscă.

Simona Coțofria: „Vreau să fiu corectă pe deplin”

Am stat de vorbă și cu Simona Coțofria, ofițer al MAI, absolventă a Academiei de Poliție și în prezent masterandă la Silvicultură Suceava. Am întrebat-o de ce face acest master și cum i s-a părut interacțiunea cu președintele ASFOR.

„Eu am ca atribuții și dosare penale care au ca obiect infracțiuni la regimul silvic și fac verificări și la agenți economici care au ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al materialului lemnos. Am ales acest master pentru că am vrut să fiu mai documentată, să-mi pot face mai bine meseria, să fiu corectă pe deplin. Acum pot vedea lucrurile și din alte perspective, nu doar din punctul de vedere al organului de control. Mulți dintre profesori sunt experți tehnici și primesc de la ei răspunsuri specializate, actualizate, la chestiuni practice. Sunt multe situații pe teren, sunt sesizări de la ONG-uri, sunt anumite spețe la agenți economici sau în exploatări… Domnul Ciprian Muscă ne-a dat și câteva exemple concrete.

Când fac verificări, ascult problema și de multe ori poate nu am o soluție, dar cu acest master poate voi avea răspunsuri clare.

În ceea ce privește ASFOR, știam desigur ce înseamnă, dar nu cunoșteam cu exactitate toate aspectele, toate activitățile efective pe care le face Asociația. Am pus întrebări, am discutat, am primit răspunsuri, a fost interesant”, ne-a declarat ea.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi