DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Primăria Bistrița: autorizații pentru blocuri doar dacă vor avea centrale termice comune

Recomandate

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, că viitoarele autorizaţii de construcţie pentru locuinţe colective vor fi eliberate doar dacă acestea vor avea prevăzute centrale termice comune, considerând că poluarea oraşului este cauzată de centralele termice individuale, alături de autoturisme.

„Nu doar maşinile poluează oraşul, oraşul este poluat şi de centralele termice de apartament, de exemplu. Ţinând cont de faptul că în zona industrială s-a făcut o serie de investiţii sub presiunea factorilor de mediu, n-am să mă refer în mod special la această componentă. Pentru ca poluarea făcută de centralele termice să nu crească măcar în perioada următoare, am decis la nivelul Primăriei municipiului Bistriţa că viitoarele autorizaţii de construire vor fi eliberate condiţionat de amplasarea centralelor de bloc sau de scară, în situaţiile în care discutăm despre locuinţe colective mari”, a spus Turc.

Centralele termice de apartament au început să fie montate în municipiul Bistriţa în urmă cu mai bine de 20 de ani, având în vedere că firma care asigura furnizarea agentului termic în regim centralizat începuse să aibă pierderi tot mai mari, iar facturile să fie pe măsură.

În urmă cu 16 ani, societatea în cauză a dat faliment, astfel că locuitorii municipiului Bistriţa şi agenţii economici care încă nu renunţaseră la sistemul centralizat au fost nevoiţi să caute alte soluţii de încălzire.

În plus, multe dintre punctele termice din municipiu au fost transformate, în ultimii ani, în parcări publice, sedii de instituţii sau asociaţii, inclusiv un centru de zi pentru persoanele vârstnice.

O decizie similară a fost luată în ultima perioadă şi la nivelul primăriei municipiului Cluj-Napoca, dar inițiativa interzicerii centralelor de apartament vine de la Ministerul Mediului.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi