DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Primăria Poiana Stampei investește în producerea de puieți forestieri

Recomandate

Primăria Poiana Stampei, județul Suceava, a cumpărat un solar pentru producerea de puieți forestieri din sămânță. Anunțul a fost făcut de primarul comunei, Viluț Mezdrea, inginer silvic.

„Începând cu acest an, Pepiniera Silvică proprietatea Comunei Poiana Stampei intră într-un proces amplu de modernizare și tehnologizare! Astfel, a fost achiziționat din bugetul local al comunei un solar performant pentru producerea puieților de molid din sămânță, în vederea repicării acestora în tarlale, la vârsta de 2-3 ani.

Investițiile nu se opresc aici, în curând vom recepționa utilaje specifice lucrărilor din pepinieră printr-un program finanțat de Uniunea Europeană. Toate acestea vor aduce economii la bugetul local al comunei, reușind astfel să producem puieții necesari pentru lucrările de împădurire executate în suprafețele de fond forestier proprietatea comunei, iar o altă cantitate de puieți să fie valorificată prin vânzare către alți beneficiari”, a transmis primarul.

Viluț Mezdrea a ținut să îi mulțumească public brigadierului silvic Bida Ioan, „care a pus și pune foarte mult suflet în tot ceea ce înseamnă administrarea fondului forestier al comunei, montarea și amenajarea solarului, lucrările recepționate fiind încă un exemplu al dedicării și implicării active în domeniul în care își desfășoară activitatea!”.

Trebuie spus că suprafaţa cu păduri a comunei Poiana Stampei este de 13.148 ha, reprezentând 73,09% din suprafaţa totală. Pădurile au oferit posibilitatea înființării de firme de exploatare forestieră, ateliere de mică tâmplărie, fabrici de mobilă şi profile de lemn.

Nu întâmplător, la Poiana Stampei a avut loc ediția 2022 a Zilei forestierului, evenimentul traditional al Asociației Forestierilor din România.

Am mai scris despre ei AICI.

Cei care au ajuns la Poiana Stampei s-au minunat de cum arată localitatea. Totul e nou și modern.

Au o școală frumoasă, în care elevii au curs de mici meșteșugari sau de încondeiat ouă.

Au sală de sport cu bazin de înot.

Au cămin cultural și un muzeu. Totul nou, totul făcut pe fonduri europene, totul rezultat din strânsa colaborare dintre localnici și primar. Primar care e, cum spuneam, inginerul silvic Viluț Mezdrea. Fost elev al Colegiului Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc și absolvent al Facultății de Silvicultură din Suceava.

Și, nu în ultimul rând, la Zilele Comunei se organizează, printre altele, și concursul de fasonatori mecanici „Forestierul priceput”.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi